Business Hi-Tech

RCS & RDS pariaza pe telefonie mai ieftina. Deocamdata, a scazut pretul la Internet

05.12.2002, 00:00 24

Grupul de firme Romania Cable Systems & Romania Data Systems (RCS&RDS) ar putea furniza, incepand cu 1 ianuarie 2003, servicii de telefonie fixa la tarife cu 30% mai mici decat cele practicate in prezent. Reducerea ar fi posibila in conditiile in care tarifele de interconectare propuse de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) vor fi adoptate in forma actuala.
"Dorim ca, o data cu liberalizarea pietei, sa furnizam servicii complete de telecomunicatii - voce, imagine, date si Internet. Integrarea acestor servicii reprezinta unul dintre atuurile noastre principale pe piata liberalizata a telecomunicatiilor", a declarat directorul general al grupului RCS &RDS, Alexandru Oprea.
Grupul RCS&RDS este pregatit sa furnizeze, la inceputul anului 2003, servicii de telefonie fixa pentru clienti din sectorul de afaceri, intrucat in cazul acestui segment consumul de servicii pe segmentul interurban si international este mai ridicat.
ANRC a anuntat, la 15 noiembrie, propunerile de tarife privind interconectarea retelelor operatorilor de telecomunicatii la nivel local, national si international, cu aplicabilitate incepand cu 1 ianuarie 2003.
Tarifele sunt de 0,0115 euro/minut, pentru interconectarea locala (in interiorul aceluiasi judet), de 0,015 euro/minut in cazul interconectarii la centralele zonale ale RomTelecom si de 0,02 euro/minut, pentru conexiunile la comutatorul care ruteaza convorbirile nationale si internationale.
Tariful actual practicat in Romania pentru interconectarea retelelor de telefonie mobila cu cea a RomTelecom este 0,05 dolari/minut, in timp ce tariful pentru conectarea infrastructurii operatorului national de telefonie fixa cu cea a companiilor de telefonie mobila este de 0,12 dolari /minut.
In forma propusa de ANRC, tarifele de interconectare sunt cu 60-75% mai mici decat cele practicate in prezent.
RDS Link, serviciul de Internet al Romania Data Systems (RDS) a trecut deja la reduceri, de data aceasta la abonamentele de acces la web prin cablu TV. Compania a mai introdus in oferta abonamentul cu trafic nelimitat.
Astfel, un abonament la Internet prin cablu TV costa la RDS 9 $/luna si include 500 MB de trafic. Pentru 1,5 GB inclusi in abonament, un "internaut" trebuie sa plateasca lunar 15 dolari iar pentru 3 GB 25 de dolari.
Abonamentul cu trafic nelimitat va scoate utilizatorului din buzunar 39 de dolari in fiecare luna in care recurge la acest tip de serviciu.
De asemenea, pretul modemului de cablu a fost redus la 30 de dolari.
Grupul RCS & RDS a mai anuntat ieri incheierea unui parteneriat cu Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) in domeniul telecomunicatiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO