Business Hi-Tech

Reţeaua de fibră optică a Atlas Telecom, cumpărată de o firmă din Bucureşti

Reţeaua de fibră optică a Atlas Telecom, cumpărată de o firmă din Bucureşti

Autor: Adrian Seceleanu

20.02.2013, 19:51 740

Global Money Recovery (GMR), administratorul judiciar al Atlas Telecom Network - primul jucător din telefonia fixă care intra în competiţie cu Romtelecom în 2003, dar care acum este în insolvenţă cu datorii de aproximativ 70 mil. euro, a vândut reţeaua de fibră optică a operatorului către o companie din Bucureşti, a declarat pentru ZF Horia Cristian Ţiril, avocatul care gestionează acest dosar la GMR.

"În cursul lunii decembrie am căzut de acord asupra vânzării reţelei de telecomunicaţii, preponderent de fibră optică, deţinute de Atlas Telecom. Suma obţinută este confidenţială", a declarat pentru ZF Horia Cristian Ţiril. El nu a oferit mai multe detalii despre ce procent din reţeaua Atlas a fost achiziţionat. Potrivit unui raport realizat de GMR la data intrării în insolvenţă a companiei, în anul 2011, Atlas Telecom avea o infrastructură de telecomunicaţii de circa 2.500 de kilometri, din care cea de fibră optică avea circa 1.000 de kilometri. Potrivit unui raport din septembrie 2012 al GMR, reţeaua Atlas acoperea judeţele Arad, Timiş, Sibiu, Cluj, şi Bihor.

Cititi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO