Business Hi-Tech

Rezultate, lansari, condamnari

23.12.2002, 00:00 11

Compania germana de software pentru managementul afaceirlor SAP isi va indeplini fara probleme obiectivele propuse pentru 2002 in ciuda recesiunii economice mondiale care a afectat si sectorul IT, informeaza La Tribune, citandu-l pe Bill McDermott, noul director al operatiunilor pe care firma le desfasoara in Statele Unite. "Cheltuielile sunt sub control si ne concentram in prezent pe vanzari. Ne vom atinge obiectivele si astfel vom contribui la profitul operational al companiei", a afirmat McDermott. In trimestrul anterior (iulie-septembrie 2002), divizia americana a companiei germane a raportat vanzari de 586 milioane euro, mai mici cu 4% decat in aceeasi perioada a anului precedent. Consecinta acestei non-performante a fost numirea lui McDermott pe post de director al operatiunilor din aceasta regiune. La preluarea noii functii, McDermott si-a fixat ca obiectiv principal cresterea vanzarilor diviziei americane. In aceeasi perioada divizia europeana a SAP a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 9% iar operatiunile din regiunea Asia-Pacific au raportat o evolutie a veniturilor cu 4%.

Un fost director al companiei americane Cisco Systems, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de echipamente IT&C, a fost trimis la inchisoare pentru cinci ani si jumatate, informeaza BayArea.com. Robert Gordon a fost acuzat ca a comis fraude in valoare de peste 50 de milioane de dolari pe vremea cand a fost vicepresedinte la Cisco Systems. Gordon a pledat drept vinovat in iulie 2002 pentru elaborarea unui sistem prin care a sustras din conturile companiei la care lucra cel putin 53 mil. $. Inginer de meserie, cu licenta in drept obtinuta la Universitatea Stanford, Gordon a lucrat la o banca de investitii inainte sa vina la Cisco Systems ca vicepresedinte la jumatatea anilor '90. Inainte sa sa apuce sa sustraga bani din conturile companiei, Gordon avea o avere de aproximativ 20 de milioane de dolari si locuia intr-o casa in Palo Alto pe care o cumparase cu 1,6 milioane de dolari.

Producatorul de echipamente electronice Sharp va lansa anul viitor primul monitor 3D, atat pentru sisteme desktop cat si pentru laptopuri, care nu necesita pachete software speciale, conform ZDNet. Noul monitor va permite vizionarea de imagini de mare rezolutie, dar va putea fi folosit si pentru popularele jocuri gen Quake.
Noul monitor va fi dedicat marilor companii, a declarat Greg Nakagawa, vicepresident al Sharp Systems America. El a relevat faptul ca General Motors este unul din primii clienti pentru acest monitor, ce va fi introdus anul viitor in departamentul de modelling si design al producatorului auto. Companiile medicale si siteuri-le de comert electronic si-au exprimat de asemenea interesul pentru acest produs.
Producatorii de software au realizat programe ce pot furniza imagini 3D, dar in mare majoritatea internetul ramane in plan bidimensional, spune ZNDet. "Proiectul 3D este in faza incipienta din multe puncte de vedere", sustine Rhoda Alexander, analist al iSuppli/Stanford Resources. "Exista interes pe piata producatorilor de jocuri. In lumea medicala va fi nevoie insa de foarte mare precizie", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO