Business Hi-Tech

Rezultatele Microsoft au depăşit aşteptările, în ciuda unei noi încetiniri a creşterii platformei de cloud Azure. Gigantul american a raportat venituri de 56,2 miliarde de dolari şi un profit în creştere cu 21% în T2

Rezultatele Microsoft au depăşit aşteptările, în...

Autor: Ştefan Stan

26.07.2023, 00:23 1784

Rezultatele Microsoft au depăşit aşteptările Wall Street în ultimul trimestru, în ciuda unei noi încetiniri a creşterii platformei de cloud Azure, în condiţiile în care clienţii caută să îşi eficientizeze cheltuielile pentru cloud, scrie FT. Microsoft a raportat venituri de 56,2 miliarde de dolari, în creştere cu 8% faţă de anul precedent, în timp ce profitul pe acţiune a crescut cu 21%, la 2,69 dolari. Wall Street se aştepta la venituri de 55,4 miliarde de dolari şi la un profit de 2,55 dolari pe acţiune.

Acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 50% de la începutul anului, în speranţa că avansul său în domeniul inteligenţei artificiale generative va creşte veniturile în trimestrele următoare. În primul semn că AI ar putea începe să ridice vânzările, Microsoft a declarat în urmă cu trei luni că veniturile din AI generativă ar putea adăuga 1 punct procentual la veniturile sale din Azure în cel mai recent trimestru.

Creşterea Azure a încetinit până la 27% în ultima perioadă, fiind în scădere de la 31% în primele trei luni din 2023 şi 46% în urmă cu un an. Microsoft a atribuit încetinirea încetinirii eforturilor clienţilor de a-şi "optimiza" cheltuielile în faţa incertitudinii economice.

Cele mai recente rezultate au fost stimulate de creşterea cu 17% a veniturilor din Office 365, cu un punct peste previziunile Microsoft, reflectând trecerea clienţilor la versiunea E5 a softului, mai scumpă şi mai costisitoare. De asemenea, compania a declarat că a beneficiat de mişcările neaşteptat de timpurii ale producătorilor de PC-uri de a construi maşini în vederea pregătirii pentru toamnă, lăsând vânzările de Windows către OEM (producători de echipamente originale) să scadă cu doar 12% faţă de anul trecut, comparativ cu declinul de 28% înregistrat în cele trei luni precedente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO