Business Hi-Tech

Românii finanţaţi de Deutsche Telekom: Urmează un boom, 90% din obiecte nu sunt conectate la net

Ionuţ Cotoi (stânga), Cristiana Bogăţeanu, Cons­tantin Crăciun

Ionuţ Cotoi (stânga), Cristiana Bogăţeanu, Cons­tantin Crăciun

Autor: Ioana Nita

25.03.2015, 00:08 1877

DeviceHub.net, start-up-ul care a obţinut 80.000 de euro de la grupul german, a fost fondat anul trecut de românii Ionuţ Cotoi, Constantin Crăciun şi Cristiana Bogăţeanu.

DeviceHub.net, start-up-ul lansat anul trecut de trei români – Ionuţ Cotoi, Cons­tantin Crăciun şi Cristiana Bogăţeanu, a reuşit să atragă o investiţie de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia, hub-ul de inovaţie pentru Europa Centrală şi de Est al grupului Deutsche Telekom, pentru dezvoltarea proiectului.

DeviceHub.net este un serviciu de cloud pentru soluţii de tipul Internet of Things (IoT), care le permite utilizatorilor să creeze servicii bazate pe această tehnologie, co­nec­tând prin internet echipamente hardware la sisteme de analiză şi de control la distanţă.

„Piaţa IoT este într-o continuă schim­bare şi creştere. În prezent, 90% din dispo­zi­ti­­vele pe care le folosim, şi nu mă refer la smart­­phone, tabletă sau laptop, nu sunt încă co­­nectate la internet şi ca atare există o ce­rere pe piaţă. Astfel, pentru a fi în conti­nua­re competitivi, cea mai mare inves­tiţie o vom fa­ce în dezvoltarea produ­sului - noi funcţio­na­­lităţi ale plat­formei şi aplicaţie mobilă pen­tru sistemele de operare iOS şi An­droid”, a declarat pentru ZF Cristiana Bogăţeanu, co-fondator al DeviceHub.net, care se ocupă de strategia de business a start-up-ului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO