Business Hi-Tech

Romtelecom a facut 2 mil. euro din servicii de gazduire a datelor

17.04.2007, 19:55 23

Compania Romtelecom, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de comunicatii, a incheiat intr-un an de zile contracte in valoare de doua milioane de euro pentru furnizarea de servicii de gazduire a datelor in centrul Cyber Host. Operatorul a lansat serviciile Cyber Host in urma cu aproximativ un an, in luna mai 2006, valoarea investitiilor in centru ridicandu-se la aproximativ 10 milioane de euro.
"Unul dintre cei mai recenti clienti ai Cyber Host este Renault Tehnologie Roumanie, care a contractat servicii pentru o perioada de trei ani", au declarat oficialii Romtelecom. Centrul furnizeaza servicii de tip gazduire de echipament, folosirea de servere sau echipamente de stocare oferite in mod exclusiv sau partajat, salvare sau recuperare de date, securitate, design web, design si implementare de planuri de protectie in caz de dezastre, comunicatii de date si Internet sau acces dedicat.
Romtelecom detine in acest moment trei centre de gazduire de date (Bucuresti si doua in Brasov), cu o suprafata totala de peste 1.000 de metri patrati, in urma extinderii din ultimele luni. Centrele de date sunt construite ca niste buncare, fiind proiectate sa asigure protectie impotriva incendiilor, inundatiilor si cutremurelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO