Business Hi-Tech

Romtelecom a semnat preluarea Boom TV

Autor: Adrian Seceleanu

03.03.2011, 15:26 217

Romtelecom, numărul trei pe piaţa locală de servicii TV, asemnat cu DTH Television Group contractul pentru preluareaactivelor şi a bazei de clienţi Boom TV, a anunţat compania detelefonie fixă.

"Preţul total al tranzacţiei se va stabili în funcţie de numărulde clienţi efectiv preluaţi. Romtelecom a notificat de asemeneaConsiliul Concurenţei privind această preluare pe baza oferteiferme depuse", potrivit oficialilor Romtelecom.

Romtelecom va plăti între 7,3 şi 8 mil. euro (fără TVA), pentrua achiziţiona cei 95.000 de abonaţi ai Boom TV - o platformă deteleviziune prin satelit operată de DTH Television Grup, conformdatelor comunicate de Casa de Insolvenţă Transilvania (CIT),administratorul judiciar al DTH Television Grup, companie intratăîn insolvenţă şi care are acum datorii de peste 100 mil. euro.

"Negocierile pornesc de la preţul comunicat administratoruluijudiciar de către Romtelecom, de 8 milioane euro plus TVA",potrivit planului de reorganizare anuţat de CIT, şi va fi supusaprobării creditorilor pe 21 martie.

Boom TV a negociat şi în urmă cu doi ani vânzarea cătreRomtelecom, la un preţ de peste 50 mil. euro, însă atuncioperatorul de telefonie fixă a închis brusc discuţiile. De atunciBoom TV a pierdut peste 130.000 de abonaţi şi a acumulatdatorii.

Cu achiziţia Boom TV, Romtelecom ar ajunge la 1,148 de milioanede clienţi pe servicii TV, la o distanţă mică faţă de UPC, număruldoi pe piaţă, care avea 1,156 milioane de clienţi la finele luniidecembrie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO