Business Hi-Tech

Romtelecom spune ca nu ofertele “nelimitate” atrag clientii, ci “miile de minute”

Romtelecom spune ca nu ofertele “nelimitate” atrag clientii, ci “miile de minute”

Joerg Zeddies: Tariful la telefonia fixa scade daca utilizatorul se aboneaza si la internet

27.10.2009, 00:00 65

Romtelecom, cel mai mare operator de servicii de telefonie fixade pe piata locala, si-a relansat oferta de abonamente pe acestsegment - una dintre cele mai mari schimbari fiind introducereaunor planuri tarifare cu pana la 4.000 de minute gratuite deapeluri catre orice retea fixa.

De ce a lansat insa Romtelecom abonamente cu 4.000 de minutegratuite de apeluri in conditiile in care avea deja in ofertaplanuri tarifare cu convorbiri gratuite si nelimitate - fieoricand, fie in afara orelor de varf? Aceasta este cerintaclientilor, care reactioneaza mai bine la oferte de tipul "x"minute gratuite in retea - dupa sistemul ofertelor din telefoniamobila, decat la oferte care ofera ceva "nelimitat", spune JoergZeddies, director executiv comercial, Segment Rezidential alcompaniei. "Conform rezultatelor celor mai recente cercetari,clientii doresc mai multe minute gratuite si abonamente mai reduse,chiar mai mici daca beneficiaza si de o conexiune de internetbroadband, asa ca am definit noi abonamente pentru a raspundeacestor asteptari", spune Zeddies, care sustine ca tarifele laabonamentul de telefonie fixa sunt cu 30% mai mici daca unutilizator contracteaza si serviciile de acces la internetClicknet.

Compania a lansat cinci abonamente de voce pentru clientii noipersoane fizice, care includ pana la 4.000 de minute catre oricedestinatie fixa nationala si pana la 400 de minute catre oriceretea nationala mobila, fixa sau internationala, tarifele incepandde la 8,21 euro/luna.

Spre exemplu, abonamentul Voce Oriunde 4000+ include 400 deminute indiferent de palierul orar catre orice retea mobila saufixa nationala. Aceste minute pot fi utilizate de asemenea sipentru apeluri catre retelele fixe din Uniunea Europeana si celefixe si mobile din SUA si Canada. Toate tarifele mentionate includTVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO