Business Hi-Tech

Rusii tasteaza x2 pe telefoane mobile

08.03.2004, 00:00 13

Numarul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobila din Rusia a crescut in luna februarie cu aproximativ 1,9 milioane, echivalentul a 1% din populatie.
Rata de crestere a fost aproape dubla fata de aceasi perioada a anului 2003, se arata intr-un studiu realizat de firma de consultanta AC&M. In acest moment, cel mai mare operator mobil este Mobile TeleSystems (MTS), cu 18,95 milioane de clienti, urmat de Vimpelcom (12,55 milioane) si MegaFon (7,16 milioane).
Analistii de la AC&M au subliniat ca piata de telefonie mobila din Rusia va continua anul acesta sa se dezvolte intr-un ritm accelerat. "Rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobila a crescut de la 13,8% la 27,5% pe luna februarie. Pe ansamblu, numarul total al clientilor s-a dublat in ultimele 12 luni, apropiindu-se de nivelul de 40 de milioane", a precizat Anton Pogrebinsky.
In februarie 2003, operatorii de telefonie mobila din Rusia inregistrau cumulat aproape 20 de milioane de clienti. Potrivit estimarilor firmei de consultanta, MTS (sustinut de grupul Deutsche Telekom) si-a extins cota de piata la 35%. Clasamentul continua cu Vimpelcom (32%) si MegaFon (22%), restul fiind distribuit intre operatorul controlat de stat si firmele independente regionale.
Principalul actionar al Vimpelcom este grupul norvegian Telenor, in timp ce MegaFon este controlat de societatea mixta suedezo-finlandeza TeliaSonera.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO