Business Hi-Tech

S&T si HP ataca de la Bucuresti piata regionala de solutii IT pentru marile companii

S&T si HP ataca de la Bucuresti piata regionala de solutii IT pentru marile companii

Christian Rosner si Radu Enache se asteapta la cresteri semnificative ale volumului de afaceri

01.06.2007, 18:53 37

Furnizorul de solutii si servicii IT S&T si gigantul american producator de hardware si software Hewlett Packard au inaugurat ieri la Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa internationale, un centru de consultanta si expertiza pentru solutiilor de business, destinat atat companiilor din Romania, cat si celor de pe piata externa.
S&T este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din Europa Centrala si de Est, cu implicare puternica in servicii IT pentru sectoarele telecom, productie si financiar si cu venituri de 460 de milioane de euro anul trecut. Unul dintre clientii importanti pe piata locala este Petrom.
Customer Concept Center, titulatura sub care va functiona noul centru, este rezultatul unei investitii "cu sase cifre" pe termen de trei ani realizata in comun de cele doua companii, dupa cum a declarat Ziarului Financiar Thomas Kast, international partner relationship manager HP.
El a adaugat ca se asteapta ca profitul rezultat sa fie de zece ori mai mare decat suma investita.
Centrul, situat in America House, va furniza marilor companii (clienti sau potentiali clienti S&T) expertiza si testare a solutiilor informatice de top.
"HP este unul dintre partenerii preferati ai S&T", a reamintit Radu Enache, directorul executiv HP Romania. "Cresterea de 20% pe care o avem in prima jumatate a anului fiscal se datoreaza in proportie de 60% vanzarilor de software si servicii", a completat el.
La randul sau, Bogdan Cocora, directorul general al S&T Romania, a subliniat ca "S&T colaboreaza cu toti producatorii importanti la nivel mondial, iar HP ocupa una dintre pozitiile in top atunci cand vorbim despre volumul nostru de afaceri".
Totodata, referindu-se la concurenta reprezentata de filialele locale ale gigantilor mondiali in servicii IT, a spus ca "avantajul nostru este flexibilitatea si adaptarea la conditiile locale".
Christian Rosner, director executiv al S&T, a explicat alegerea Bucurestiului pentru investitia comuna prin faptul ca Romania a devenit o locatie tot mai atragatoare pentru proiecte de acest gen, dupa schimbarile din ultimii ani.
Rostner a precizat ca reprezentanta locala a avut cele mai bune performante din intreg grupul IT: "Anul trecut, S&T Romania a contribuit cu circa 15-17% la cifra de afaceri a grupului, care s-a ridicat la peste 460 de milioane de euro".
In 2005, S&T Romania a raportat o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro, cifra in care nu sunt prinse proiectele din afara tarii la care firma a participat. Anul trecut cresterea veniturilor a fost de peste 40%, ceea ce a ridicat cifra de afaceri a S&T Romania la aproximativ 60 de milioane de euro.
"Aproximativ 70% dintre clientii S&T Romania sunt din sectorul privat, ceea ce este un avantaj pentru noi. In cazul clientilor privati ciclul de incheiere a contractelor este mai scurt", a declarat Ziarului Financiar dr. Dan Roman, senior vicepresident S&T AG. In privinta cresterii prognozate pentru S&T Romania in 2007, Dan Roman afirma ca aceasta va corespunde pietei IT, de 10-12%. "Ne vom concentra pe verticala de business a serviciilor IT, inclusiv a celor pentru sectorul financiar-bancar", a mai declarat el. Reprezentanta locala S&T a ajuns la un numar de 250 de angajati, reprezentand 7% din personalul grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO