Business Hi-Tech

Samsung face recurs la decizia instanţei germane de a întrerupe vânzările de tablete Galaxy

Samsung face recurs la decizia instanţei germane de a întrerupe vânzările de tablete Galaxy

Autor: Ştefan Vrabie

15.08.2011, 00:00 220

Samsung Electronics, producătorul smartphone-urilor Galaxy, va merge la tribunal pe 25 august pentru a face apel la o decizie anterioară privind interzicerea companiei sud-coreene de a mai vinde tabletele Galaxy în majoritatea ţărilor din Europa inclusiv România, scrie cotidianul american The Wall Street Journal Un purtător de cuvânt al instanţei a declarat că Samsung va trebui să plătească o "amendă administrativă" în cazul în care continuă să vândă tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 în Europa.

Dispozitivul lansat la începutul acestei veri şi care rulează sistemul de operare Google Androoid este considerat a fi cel mai promiţător rival al tabletei iPad de la Apple, care a dominat piaţa încă de la lansarea primei generaţii de iPad anul trecut. Apple susţine că Samsung a copiat produsele sale.

Momentan în România atât Orange, cât şi Vodafone, care au în oferta lor tableta Samsung Galaxy Tab 10.1, au epuizat stocurile. Potrivit angajaţilor celor două companii, nu se ştie când vor primi sau dacă vor mai primi tableta. Potrivit oficialilor subsidiarei locale a Samsung, vânzarea produselor care au fost deja distribuite pe piaţa locală nu va suferi nicio restricţie, comercializarea acestora continuând în termenii optimi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO