Business Hi-Tech

Samsung Galaxy S4: Totul despre lansarea noului smartphone Samsung. Galerie FOTO

Autor: Cristina Roşca, Vlad Popescu

15.03.2013, 11:00 2802

Samsung Galaxy S4, cea de-a patra generaţie a smartphone-ului sudcoreean care a reuşit să concureze Apple pe propria piaţă dezvoltată odată cu apariţia iPhone, a fost lansat joi seara la New York, în prezenţa a câtorva mii de oameni - jurnalişti şi fani - reuniţi la Radio City Music Hall.

Noul model de vârf de la Samsung, Galaxy S4 are un ecran cu diagonala de 5 inci (12,7 centimetri) şi rezoluţie "Full HD" (1920x1080), cameră principală de 13 megapixeli şi cameră secundară de 2 megapixeli şi 2 GB de memorie RAM. În privinţa memoriei interne, Samsung Galaxy S4 vine în variante de 16, 32 sau 64 GB, capacitate care poate fi extinsă cu ajutorul unui card de memorie.

Samsung Galaxy S4 poate folosi ambele camere simultan şi poate face poze cu sunet, sunet care să fie reprodus atunci când o persoană se uită la imaginea respectivă. Samsung a implementat şi "Air Gesture", care îi permite utilizatorului să treacă de la o pagină la alta, să răspundă la un apel sau să schimbe o melodie doar prin mişcarea mâinii, fără a mai fi necesar contactul cu ecranul telefonului. Sud coreeni au implementat de asemenea tehnologia tehnologie eye-track (ce face ca un videoclip să se oprească automat după posesorul nu mai priveşte ecranul).

Când va ajunge Samsung Galaxy S4 în România

Procesorul diferă în funcţie de regiune, modelul fiind echipat pe piaţa americană cu un chipset quad-core Qualcomm Snapdragon la frecvenţa de 1,9 GHz, iar în alte regiuni cu chip-ul Samsung Exynos Octa-core la 1,6 GHz prezentat recent la CES Las Vegas.

 

Samsung Galaxy S4 are o grosime de 7,9 milimetri şi cântăreşte 130 de grame.

Chip-ul Octa-core are 8 nuclee fizice de procesare, care funcţionează câte 4 în regim redundant - un set de unităţi de procesare mai performante, cu alte patru mai slabe în rezervă, care pot prelua sarcina pentru reducerea consumului de energie.

 

Smartphone-ul este echipat cu o baterie de 2.600 mAh, mai performantă decât cea prezentă pe modelul de anul trecut.

Câte telefoane Samsung Galaxy S4 se aşteaptă să vândă sud-coreenii în România

 

Lansarea Samsung Galaxy S4: la ora 19 şi 15 minute JK Shin, preşedintele şi şeful diviziei de IT and Mobile Communications din cadrul Samsung Electronics a intrat pe scenă pentru a prezenta noul model de telefon al companiei, Galaxy S4. Sosirea sa pe scenă a fost precedată o scurtă reprezentaţie a unui MC şi a orchestrei Radio City Music Hall.

Noul telefon al celor de la Samsung este rezultatul "unui proces de urmărire a vieţii de zi cu zic", aşa a precizat JK Shin în primele sale minute pe scenă. Vorbeşte măsurat şi cu un accent coreean, gesticulează mult şi nu spune glume. Aşa s-ar rezuma pe scurt reprezentantul Samsung după prezentarea făcută noului model de telefon.

 

Puţini au fost cei care i-au urmărit discursul, cei mai mulţi fiind atenţi la caracteristicile pe care le anunţa pentru noul telefon. A vorbit direct de funcţii. De fapt, întreaga lansare a mizat pe funcţiile noului telefon, lăsând designul, foarte asemănător cu cel al S3, pe plan secund.

Samsung Galaxy S4 va fi lansat pe 26 aprilie în SUA, Hong Kong şi Coreea de Sud, urmând să fie disponibil în scurt timp în 155 de ţări prin 327 de operatori de telecomunicaţii.

 

Noul vârf de gamă de la Samsung, echipat cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare Google Android, va continua duelul tradiţional cu Apple, care a lansat în octombrie iPhone 5. Totodată, noul Galaxy S4 trebuie să facă faţă asaltului competitorilor din tabăra Android, care au prezentat recent modele convingătoare precum HTC One, Sony Xperia Z sau LG Optimus G Pro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO