Business Hi-Tech

Samsung lansează un laptop ultra-subţire care va concura cu Apple MacBook - galerie FOTO

Samsung, 9 Series

Samsung 9 Series

Autor: Radu Racu

24.02.2011, 16:54 296

Producătorul sud-coreean de electronice Samsunga lansat joi un model de notebook ultra-subţire menit să concurezepe segmentul computerelor mobile de top dominat înprezent de Apple, cu seriaMacBook, scrie Reuters.

Samsung este cel mai redutabil competitor allui Apple la capitolul vânzări, atât pe piaţa desmartphone-uri cât şi pe cea a tabletelor, unde areuşit să se impună cu modele din seria Galaxy. Acum, grupulcoreean ţinteşte segmentul notebook-urilor de top, unde va concuracu seria MacBook.

MacBook Air, un laptop care secomportă ca un smartphone

Samsung a lansat joi notebook-ul 9 Series careva concura cu modelul ultra-subţire de la Apple, MacBookAir, apărut pe piaţă în luna octombrie a anului trecut.Compania coreeană a anunţat un preţ de pornire de 2.200 de dolari,modelul din Seria 9 urmând să fie lansat la în America şi Europaîncepând cu luna martie.

Apple a reuşit să depăşească la finalul anuluitrecut liderul pieţei de calculatoare mobile -Hewlett-Packard - dupăce şia sporit vânzările detablete şi notebook-uri la 10milioane de unităţi, volum care i-a extins cota de piaţă la 17%.HP a vândut cu un milion de unităţi mai puţin,coborând pe locul al doilea, cu o cotă de piaţă de 15,6%.

Samsung ţinteşte anul acesta locul şase înpiaţă, de la poziţia a şaptea ocupată în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO