Business Hi-Tech

Apple lansează un nou laptop, care se comportă ca un smartphone

Apple lansează un nou laptop, care se comportă ca un smartphone

Autor: Magraon Andreea

21.10.2010, 23:45 51

Apple, cea mai valoaroasă companie de IT din lume, a lansat onouă versiune a laptopului MacBook Air, mult mai subţire şi maiuşor, care "împrumută" funcţii de la telefoanele iPhone şi tabletPC-urile iPad, dezvoltate de compania americană, relateazăReuters.

Astfel, asemenea smartphone-urilor, noile laptopuri pot ieşiinstant din stand-by, în care pot sta până la 30 de zile. Deasemenea, preţurile noilor produse prezentate de CEO-ul Apple,Steve Jobs, pornesc de la 999 de dolari pentru varianta de 11,6inchi (care are o grosime de 0,30 cm şi cântăreşte 1 kg) şi ajungla 1.299 de dolari pentru cea de 13,3 inchi. Preţurile pentrumodele vechi ale MacBook Air pornesc de la 1.499 de dolari.

Potrivit lui Jobs, Apple va lansa o nouă variantă a sistemului deoperare pentru computere Mac OSX în vara lui 2011, care va includefuncţii întâlnite acum la iPhone şi iPad, precum abilitatea de aavea mai multe ecrane şi de a "trece" de pe unul pe altul.Analiştii susţin că noul sistem de operare va ajuta la creştereavânzărilor de computere Mac. În ultimul trimestru Apple a vândut 14milioane de iPhone-uri, 4,2 milioane de iPad-uri şi 3,9 milioane decomputere, potrivit cotidianului britanic Financial Times.Analiştii susţin că în viitor computerele vor începe să semene cusmartphone-urile. "Noile PC-uri vor fi inspirate de smartphone-uri.Nu este vorba numai de aplicaţii, dar şi de experienţa de a lefolosi", a declarat Sarah Rotman Epps, analist la compania decercetare Forrester, citată de Financial Times. Apple are ocapitalizare de piaţă de 284 mld. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO