Business Hi-Tech

Samsung pregateste telefonul cu TV prin satelit

09.02.2004, 00:00 13

Samsung Electronic a anuntat ca pregateste un telefon mobil care va fi capabil sa receptioneze posturile de televiziune transmise prin satelit.
Aparatul foloseste insa o tehnologie avansata si nu va functiona ca o antena de satelit clasica, nefiind capabil sa prinda decat posturile care emit intr-o banda pe frecventa de aproximativ 2,6 GHz. Astfel de posturi TV nu exista inca in Japonia si Coreea de Sud, primul satelit care transmite astfel urmand a fi lansat abia in luna martie. Astfel, telefonul va fi lansat pe piata abia dupa ce vor exista posturi TV pe care sa le poata prinde.
Telefonul se afla insa in faza de testare si foloseste un procesor Arm care decodeaza transmisiile prin satelit. De asemenea, el va fi capabil sa ii taxeze direct pe factura de telefon pe cei care vor dori sa acceseze canale TV cu plata, gen HBO. Serviciul de transmisie prin satelit pregatit in Japonia de Mobile Broadcasting si in Coreea de Sud de TU Media, va oferi si canale audio, nu numai televiziune. In total, japonezii vor avea acces la 70 de canale de divertisment, iar coreenii la 40.
Satelitul MBSat va fi lansat abia la 12 martie, iar serviciul va fi in perioada de teste pana la finalul lunii aprilie. Lansarea oficiala se va face in iunie, daca totul merge conform planului. Samsung a anuntat ca lansarea pe piata a telefonului mobil capabil sa receptioneze semnalul acestui satelit depinde in primul rand de succesul noilor programe TV. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO