Business Hi-Tech

Scop: piata IT nu se apropie de saturatie

16.10.2003, 00:00 53

Compania Scop Computers, unul din principalii distribuitori de echipamente si solutii IT, si-a crescut cifra de afaceri in prima jumatate a anului cu peste 100%, in special datorita extinderii gamei de produse si servicii oferite. Oficialii firmei sunt convinsi ca aceasta crestere va continua.
"Nu cred ca piata IT din Romania se apropie de saturatie. Noi consideram ca piata este in formare si cererea va continua sa creasca, atat in cazul utilizatorilor mici, care acum au optiuni de cumparare in rate, cat si in randul companiilor, mari sau mici, care ajung acum la un nivel de dependenta fata de sectorul IT", a declarat Alexandru Visan, directorul general al Scop Computers. El a precizat ca Scop a semnat anul acesta noi contracte de distributie cu o serie de furnizori atat de echipamente, cat si de solutii IT, extinzandu-si astfel gama de produse pe care le aduce pe piata romaneasca. "Cred ca si acest lucru a dus la cresterea cifrei de afaceri", a  precizat Alexandru Visan.
Printre partnerii mai noi ai Scop se numara producatorul de PC-uri Acer, furnizorul de echipamente de retea Stonesoft, precum si producatorii de software Clearswift si  NetIQ. Totodata, compania a primit mai multe premii de la partenerii sai externi, precum Microsoft, Toshiba sau 3COM. "Numarul angajatilor a crescut de asemenea in prima jumatate a acestui an, cu aproximativ 15%", a mai spus Visan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO