Business Hi-Tech

Şeful ANCOM: România va relua „curând“ procesul de tranziţie la televiziunea digitală

Autor: Adrian Seceleanu

18.10.2010, 23:37 33

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)susţine tranziţia la televiziunea digitală terestră la nivelulanului 2013 şi nu 2015, aşa cum a stabilit Guvernul în luna august,printr-o hotărâre care a amânat cu trei ani data încetăriitransmisiei analogice de televiziune, a declarat Cătălin Marinescu,preşedintele ANCOM.

"ANCOM susţine o readucere a acestui orizont de timp la nivelulanului 2013 şi nu 2015, alimentat de faptul că la nivelul UniuniiEuropene se va aproba în această toamnă programul de politică autilizării spectrului radio. Practic, există opinii că acel spectruva trebui să fie disponibil la 1 ianuarie 2013. Va trebui să neadaptăm şi noi la cerinţele europene. Noi am făcut o propunere înacest sens Ministerului Comunicaţiilor şi cred că se va merge spreaceastă cale", a spus Marinescu în cadrul unei conferinţeorganizate la Bucureşti, potrivit Mediafax.

Guvernul, care a amânat pentru trei ani în luna august trecerea lateleviziunea digitală, ar fi trebuit să emită în 45 de zile o nouăhotărâre prin care să propună o nouă strategie privind televiziuneadigitală. Până în prezent nici Guvernul, nici MinisterulComunicaţiilor nu au anunţat lansarea unei noi strategii înlegătură cu acest subiect. Marinescu spune însă că procesul detranziţie de la televiziunea analogică terestră la televiziuneadigitală terestră se va reporni cât de curând. "Sunt convins că,până la primăvara viitoare, vom avea deţinătorii de licenţe şi vomavea televiziune digitală terestră în România", a mai spusMarinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO