Business Hi-Tech

Serviciul de plăţi online PayPal are 400.000 de clienţi în România

Serviciul de plăţi online PayPal are 400.000 de clienţi în România

Autor: Ştefan Vrabie

07.06.2011, 20:07 1209

PayPal, serviciul de plăţi pe internet al companiei americaneeBay - cel mai mare site de licitaţii online din lume, are 400.000de utilizatori în România şi are în plan să atragă şi mai mulţiprintr-o intensificare a prezenţei locale, au declaratreprezentanţii companiei pentru ZF.

"Avem 400.000 de utilizatori în România, iar rata de creştereeste de 54% de la an la an", au spus pentru ZF reprezentanţiiPayPal, precizând însă că deschiderea unui birou fizic pe planlocal nu este "cu adevărat inevitabilă".

"Avem nevoie însă de o comunicare bună şi de o înţelegere afuncţiilor oferite de PayPal", au spus oficialii PayPal.

Operaţiunile locale vor fi coordonate de Przemek Pluta, manageral PayPal pentru regiunea Europei Centrale şi de Est şi România.Sistemul de plată PayPal este implementat în România de magazineonline precum eMag.

Prin PayPal utilizatorii pot face cumpărături în întreaga lumefără a oferi datele de identificare ale cardurilor bancare. Prinintermediul PayPal şi persoanele fizice pot primi bani de la altepersoane fizice, astfel că sistemul este utilizat de consumatori îndiferite tranzacţii online. Serviciile PayPal au devenitdisponibile în România în luna mai 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO