Business Hi-Tech

Siveco, 21% din piata aplicatiilor de business

09.11.2008, 15:31 14

Siveco Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala de software, cu afaceri estimate la 84 mil. dolari (59 mil. euro) anul acesta, avea in 2007 o cota de 21% pe segmentul aplicatiilor de business, conform unui studiu al firmei de analiza IDC, citat de companie.

Potrivit documentului, valoarea pietei EAS (Enterprise Application Software) s-a ridicat anul trecut la circa 75 mil. dolari (54,8 mil. euro), in timp ce piata totala IT a atins 1,6 mld. dolari (1,1 mld. euro). In 2006, Siveco detinea 21,2% din piata EAS. Conform studiului IDC, pe segmentul integratorilor de sisteme software, Siveco avea la finele anului trecut o cota de piata de 15,9%. Pe segmentele specializate ale pietei EAS, Siveco detinea 24,7% din segmentul ERP (aplicatii pentru planificarea resurselor companiilor), in timp ce pe segmentul solutiilor pentru managementul fluxurilor de aprovizionare (Supply Chain Management), compania a avut 13,5%.
"In contextul in care solutiile ERP raman directia strategica pentru majoritatea dezvoltatorilor IT locali, putem anticipa o posibila crestere a pietei de servicii informatice anul viitor, cu precadere a celor din zona ERP", a declarat Irina Socol, CEO al Siveco.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO