Business Hi-Tech

SNR bate palma cu Deutsche Telekom

11.12.2003, 00:00 15

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) a lansat ieri un serviciu de telefonie internationala in colaborare cu operatorul german Deutsche Telekom.
Serviciul este accesibil de la cabinele telefonice proprii ale companiei, pentru inceput numai de la cele din centrul comercial SNR deschis la Craiova. Potrivit companiei, prin intermediul acestui serviciu clientii pot efectua convorbiri internationale la tarife de 0,08 eurocenti/minut cu SUA, Canada si cu cele mai importante destinatii din Europa.
SNR este unul dintre operatorii care au anuntat ca vor intra pe piata liberalizata a telecomunicatiilor din Romania. In acest sens, compania a obtinut de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) 500.000 de numere. Lansarea ofertei comerciale pentru serviciile de voce a fost amanata de doua ori in acest an, prima data fiind programata in luna mai, iar ulterior la mijlocul lunii iunie.Pentru ca infrastructura sa sa permita furnizarea de servicii de voce, SNR a investit, in ultimii doi ani, aproximativ 19 milioane de dolari. Programul de investitii pentru acest an a prevazut alocarea unor fonduri in valoare de noua milioane de dolari, dintre care sapte milioane de dolari pentru partea de telefonie.
 Strategia SNR pentru serviciile de comunicatii vizeaza furnizarea de trafic telefonic atat in zona prepaid, cat si in cea postpaid. Cea dintai se va adresa cu precadere persoanelor fizice, prin segmentul de convorbiri internationale si, ulterior, prin cel de convorbiri interurbane, in vreme ce al doilea va urmari sa atraga clientii persoane fizice, carora le va oferi un pachet integrat de servicii, respectiv Internet si telefonie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO