Business Hi-Tech

SNR finalizeaza interconectarea cu RomTelecom

03.02.2004, 00:00 20

Interconectarea Societatii Nationale Radiocomunicatii SA (SNR) cu RomTelecom are rezultate concrete. Incepand cu data de 2 februarie 2004, utilizatorii de servicii de telefonie fixa pot vorbi prin reteaua SNR, atat la nivelul aceleiasi localitati cat si national sau cu strainatatea.
O data cu finalizarea procesului de interconectare, SNR a lansat si o serie de servicii noi de voce precum si de transmisii prin fax. Pentru clientii persoane fizice aceste servicii sunt accesibile prin intermediul cabinelor telefonice amplasate de companie in cadrul punctelor de vanzare proprii. Astfel de reprezentante de vanzari sunt prezente insa numai in Bucuresti, Buzau si Craiova. Companiile pot opta pentru solutii de acces dedicate, spun oficialii SNR. Potrivit unor afirmatii de la sfarsitul anului trecut, SNR ar urma sa deschida in primul semestru al lui 2004 puncte de vanzare in Timisoara, Sibiu, Brasov, Iasi si Constanta.
Acum, SNR ofera servicii de convorbiri interurbane la 5,6 eurocenti/minut si internationale pentru diverse destinatii. Pentru Statele Unite, Canada si cele mai importante destinatii din Europa, compania practica un tarif de 8 eurocenti/minut. Incepand cu luna februarie, Radiocomunicatii SA ofera pentru apelurile internationale cu Ungaria un tarif promotional de 7 eurocenti/minut.
Pentru a oferi servicii de telefonie internationala, Radiocomunicatii SA a incheiat anul trecut un acord de interconectare cu operator german Deutsche Telekom.
Contractul de interconectare cu RomTelecom fusese semnat de SNR inca din luna octombrie a anului trecut. SNR este unul dintre operatorii importanti care au anuntat ca vor intra pe piata liberalizata a comunicatiilor din Romania.
In acest sens, compania a obtinut de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii 500.000 de numere si a investit in 2002-2003 suma de 35 milioane euro pentru furnizarea de servicii integrate de comunicatii - voce, date si Internet.
Infiintata in 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania, asigurand exploatarea si dezvoltarea sistemului national de radiocomunicatii.
SNR a anuntat recent ca in aceasta luna va organiza o licitatie internationala in vederea atragerii unei finantari de 70 milioane dolari care ii va permite sa-si modernizeze reteaua de emiatatoare TV si sa faca progrese in directia introducerii televiziunii digitale. Imprumutul va fi garantat de Ministerul Finantelor Publice.
SNR intentioneaza sa inceapa aplicarea programului de retehnologizare in cursul celei de-a doua jumatati a acestui an, cand, practic, se va da si startul celei mai importante etape din istoria companiei - trecerea la televiziunea digitala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO