Business Hi-Tech

SNR, privatizata in 2005

14.05.2003, 00:00 14

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) va investi, in acest an, aproximativ noua milioane de dolari in vederea imbunatatirii serviciilor de comunicatii pe care le ofera, a declarat presedintele companiei, Gabriel Grecu. "Din aceasta suma, doua milioane de dolari vor avea ca destinatie dezvoltarea retelei acces PMP (punct-multipunct), iar restul de sapte milioane de dolari vor servi dezvoltarii infrastructurii de telefonie, respectiv cresterea de la sapte la 41 a numarului de puncte de interconectare la centralele de tranzit din reteaua RomTelecom", a precizat Grecu.
Acest program de investitii este menit, printre altele, sa faca mai atractiva compania, in vederea privatizarii.
"Probabil ca privatizarea SNR va avea loc in anul 2005. Pana atunci, noi cautam potentiali parteneri de talie internationala, care ar fi interesati de un joint venture cu SNR pentru operarea serviciilor de radiocomunicatii si care, in momentul privatizarii, ar avea drept de preemptiune", a mai spus Grecu.
In plus, el a afirmat ca este probabil ca privatizarea sa fie realizata pe componente, respectiv divizia de comunicatii si cea de broadcasting sa fie preluate de companii diferite, specializate in aceste domenii.
Strategia companiei pentru serviciile de comunicatii prevede furnizarea de trafic telefonic, atat in zona prepaid, cat si in cea postpaid. Cea dintai se va adresa cu precadere persoanelor fizice, prin segmentul de convorbiri internationale si, ulterior, prin cel de convorbiri interurbane, in vreme ce al doilea va urmari sa atraga clientii business, carora le va oferi un pachet integrat de servicii, respectiv Internet si telefonie.
SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania. Compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transmisii de date si Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO