Business Hi-Tech

SNR sparge gheata interurbanelor

14.04.2003, 00:00 16

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) va furniza, cel mai tarziu pana la 15 mai, servicii de voce pentru segmentul convorbirilor interurbane si internationale, utilizand tehnologia Voice over Internet Protocol (VoIP), a anuntat presedintele societatii, Gabriel Grecu.
"In cursul lunii martie am incheiat un acord de interconectare a tuturor locatiilor SNR cu cele sapte centre regionale ale RomTelecom, urmand ca pana la sfarsitul anului sa conectam cele doua retele si la nivelul oraselor resedinta de judet. Serviciile de voce furnizate de SNR vor fi accesate prin cartele preplatite, cu valori cuprinse intre 200.000 si 500.000 de lei. Tarifele pentru un minut de convorbire interurbana sau internationala vor fi cu 20% mai reduse decat cele practicate de RomTelecom", a precizat Grecu.
SNR va incepe sa furnizeze, pana la sfarsitul lunii aprilie, servicii de tranzit international, ceea ce inseamna ca operatorii externi vor putea utiliza infrastructura companiei pentru a realiza trafic international de telefonie spre Romania.
"In urma finalizarii cu succes a testelor de interconectare cu Deutsche Telecom, am incheiat un acord cu operatorul german pentru o perioada de un an de zile, care vizeaza tranzitarea retelei SNR in cazul convorbirilor internationale pentru un trafic de trei milioane de minute lunar", a spus Grecu, care a adaugat ca acest acord va permite companiei si lansarea comerciala a serviciilor de telefonie internationala atat pentru persoanele fizice, cat si clientilor din gama business.
Grecu a mai spus ca veniturile din activitatea de tranzit international vor permite companiei sa-si amortizeze investitiile in echipamentele necesare interconectarii cu RomTelecom.
In scurt timp, SNR va definitiva si oferta companiei pentru clientii business pentru convorbirilor internationale prin intermediul tehnologiei VoIP.
La inceputul lunii aprilie, Autoritatea Nationala de Reglementarea in Comunicatii (ANRC) a acordat SNR 500.000 de numere pentru serviciile de telefonie furnizate prin intermediul unei retele publice fixe, din care 100.000 pentru Bucuresti si cate 10.000 pentru fiecare judet din tara. De asemenea, compania a primit 1.000 de numere pentru serviciile furnizate prin intermediul cartelelor preplatite (0808 850 xxx), precum si indicativul 1011 pentru serviciile de transportator.
SNR, infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania. De asemenea, compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, pentru serviciile de cabloviziune, ca si pentru transmisiile de date si Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO