Business Hi-Tech

Softwin a deschis laboratoare de cercetare la Cluj si Iasi

28.10.2005, 19:17 75

Furnizorul autohton de software si servicii Softwin a deschis doua laboratoare de cercetare si dezvoltare in domeniul securitatii datelor la Cluj-Napoca, respectiv la Iasi, prin care isi propune sa intareasca echipa de analiza antivirus din cadrul diviziei sale producatoare de solutii de securitate, BitDefender.

Deschiderea celor doua centre a necesitat o investitie de aproximativ 50.000 de euro, a spus pentru ZF Cosmin Mares, PR manager la Softwin. Investitia a fost directionata spre punerea la punct a unei campanii de atragere a programatorilor talentati si la ea s-au adaugat costurile legate de infrastructura tehnica si inchirierea spatiului de lucru.

Cele doua noi locatii au 15 programatori, care se alatura celor 150 de angajati, specialisti in securitatea datelor, din Bucuresti.

"Pe langa filialele din Germania, Spania si Statele Unite, am dorit crearea unor echipe de cercetare in orase cu mare potential uman, cum sunt Cluj-Napoca si Iasi. Cele doua noi echipe vor avea un rol important in mentinerea BitDefender pe primul loc mondial in viteza de reactie", a spus Bogdan Dumitru, directorul tehnic al BitDefender.

Laboratoarele de analiza ale BitDefender lucreaza in regim non-stop si detecteaza zilnic, in medie, circa 150 de virusi noi. Actualizarea produselor cu ultimele semnaturi de virusi se realizeaza din ora in ora.

Compania are in plan deschiderea altor puncte de lucru in tara, precum si dezvoltarea celor trei laboratoare existente.

"Avem in vizor si alte centre universitare, precum Brasov, Constanta, Craiova", a spus Mares. Pe masura ce vom identifica potential uman conform cerintelor noastre, vom infiinta si acolo astfel de laboratoare".

In ceea ce priveste posibilitatea ca Softwin sa deschida astfel de centre si in strainatate, oficialul companiei spune ca "este o optiune deschisa, totul depinde de capacitatea "rezervorului" romanesc de competente tehnice.

Mai este si nevoia de a avea echipe disponibile 24 de ore din 24, care ne poate impinge spre deschiderea unor laboratoare de cercetare in partea opusa Romaniei de pe glob - adica in Asia". BitDefender este o suita de peste 54 de solutii de securitate IT actual, iar numarul de clienti depaseste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, in mai mult de 100 de tari.

Suita este distribuita direct in 42 de tari, iar produsele sunt disponibile in 18 limbi.

Gama de solutii cuprinde, pe langa produse pentru protectia antivirus, antispam, personal firewall si solutii de administrare a securitatii.

Producatorul estimeaza ca sumele platite de consumatorii finali pentru produsele si serviciile BitDefender vor depasi in acest an 30 milioane dolari, de 2,5 ori mai mult fata de anul trecut, si vor atinge in 2007 nivelul de 100 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO