Business Hi-Tech

Softwin: BitDefender 9 nu va scapa din vizor nici un virus

06.10.2005, 19:01 20

Generatia 9 a antivirusului BitDefender de la Softwin inglobeaza tehnologii noi si ofera solutii complete de protectie pentru utilizatorii de Internet, fie ca sunt persoane particulare, fie din mediul corporate.

Noua generatie are trei produse de baza, ingloband o suita de 54 de aplicatii: BitDefender Professional Plus, BitDefender Standard si BitDefender Internet Security. Noile produse aduc in prim-plan tehnologia HiVE (Heuristics in Virtual Environment), prin care se detecteaza o cota semnificativa a virusilor fara sa fie nevoie de o actualizare a produselor, a spus Bogdan Dumitru. "Am introdus, de asemenea, actualizarile din ora in ora ale semnaturilor de virusi, precum si o detaliere mai mare a rapoartelor oferite de produse", a spus Bogdan Dumitru, director de tehnologie (CTO) al BitDefender.

Ca o noutate, in generatia BitDefender 9 a aparut si pachetul Internet Security, care cuprinde aplicatii de securitate care functioneaza unitar, sub aceeasi interfata, fiind adresat celor care folosesc frecvent Internetul. Acest pachet include aplicatii antivirus, firewall, antispam/anti-phising, antispyware si chiar control parental (copiii nu vor putea vizita anumite tipuri de site-uri si nu vor putea sta cat timp vor pe Internet). In plus, specialistii BitDefender au proiectat un firewall complet nou, care ofera posibilitatea de a aparea ascuns pentru alti utilizatori ai Internetului, precum si filtre ale pachetelor trimise. Generatia 9 BitDefender va fi prezenta prin distributie directa in 42 de tari si va fi adaptata in 18 limbi. Licentele BitDefender ofera acces gratuit la suport tehnic, 24 de ore din 24.

Utilizatorii generatiilor anterioare, aflati inca in perioada de licentiere beneficiaza gratuit de actualizarea la produsul similar din BitDefender 9, prin descarcarea acestuia de pe www.bitdefender.ro. De asemenea, noile solutii pot fi descarcate gratuit de ceilalti utilizatori, pentru o perioada de evaluare de 30 de zile.

Primul soft antivirus al companiei Softwin a aparut ca o necesitate interna a companiei, intr-un moment in care apareau noi virusi informatici o data pe saptamana sau chiar mai des, povesteste Cosmin Mares, director de comunicare al companiei. In 1996, dupa testarea mai multor produse disponibile pe piata, un grup de specialisti software din Softwin au venit cu ideea de a pune bazele propriului program antivirus, care initial a fost denumit AVX (AntiVirus eXpert).

"L-am folosit intern si din 2000 am inceput sa il distribuim international. In acel moment am realizat ca tehnologia noastra nu era cu nimic mai prejos decat Symantec, McAfee sau orice alta solutie straina", a spus Cosmin Mares.

In 2001, AVX s-a transformat in BitDefender. Numele nu a fost ales la intamplare, fiind cunoscut faptul ca bitul este cea mai mica unitate de informatie pentru date in format electronic, a spus el. "Brandul AVX a fost suficient de popular in Romania si chiar in afara granitelor tarii, insa o data cu decizia de a ataca piata mondiala el nu mai era suficient", a explicat oficialul Softwin.

BitDefender a ajuns la versiunea a opta anul trecut. De atunci, antivirusul a fost recompensat cu premii din partea a numeroase foruri internationale si institutii de analiza din domeniu.

"Generatia 8 BitDefender a fost desemnata drept suita de produse antivirus cu cea mai buna viteza de reactie; pentru BitDefender 9 tintim timp de reactie zero", a spus Bogdan Dumitru, director de tehnologie (CTO) al BitDefender.

Softwin a fost fondata in 1990 de Florin Talpes impreuna cu sotia sa. Profesor de matematica la liceu si apoi cercetator la Institutul de Tehnica de Calcul din Bucuresti, Florin Talpes a decis atunci sa intre in afaceri. Daca in urma cu 14 ani au pornit la drum cu doar doi angajati, acum echipa Softwin numara peste 700, care lucreaza pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporatii, in mai mult de 100 de tari. In 2003, Softwin a inceput extinderea in afara Romaniei, avand birouri in Marea Britanie, Germania, Spania si SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO