Business Hi-Tech

Softwin: BitDefender aduce venituri de 30 mil. dolari anul acesta

03.08.2005, 17:50 22

Divizia de securitate a datelor din cadrul companiei Softwin, BitDefender, a raportat cresterea vanzarilor de 2,5 ori in primul semestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2004, urmand ca pe intreg anul vanzarile generate de produsele si serviciile BitDefender sa atinga 30 mil. $ (24,5 mil. euro) la nivel mondial.

Oficialii BitDefender estimeaza ca vanzarile la nivel mondial ale produsului sau antivirus vor insuma 100 de milioane de dolari (81,8 milioane de euro) in 2007.

In Romania, cresterea totala este cu 50% fata de aceeasi perioada a anului 2004. Spre deosebire de pietele externe, segmentul retail reprezinta doar 10% din volumul total intern de vanzari BitDefender, au spus oficialii companiei.

"In Romania, inca ne confruntam cu o rata a pirateriei foarte ridicata, de aceea o mare parte a vanzarilor se concentreaza pe solutii complexe, integrate, dedicate segmentului business", a spus Bogdan Irina, international sales and marketing manager. Antivirusul BitDefender are distributie directa in 42 de tari, produsele fiind disponibile in 18 limbi. Conform datelor detinute de Softwin, BitDefender detine o cota de 30% pe piata de antivirusi din Franta si este pe locul trei in Germania, unde a generat vanzari totale de peste 3,2 mil. $ (2,6 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO