Business Hi-Tech

Softwin, la bursa in urmatorii trei ani

23.03.2001, 00:00 16



Compania romaneasca de IT Softwin a inregistrat o cifra de afaceri de opt milioane de dolari in anul 2000, a declarat Florin Talpes, directorul general al firmei. Pentru anul 2001 se preconizeaza o crestere a cifrei de afaceri cu 50%.

Avem un plan care prevede cotarea Softwin la o bursa din Europa in urmatorii trei ani, a declarat Florin Talpes, fara a indica numele acesteia.

Oficialul Softwin a adaugat ca pe adresa firmei a venit si o propunere din partea Rasdaq de cotare a companiei pe piata de capital romaneasca si ca o hotarare va fi luata in perioada urmatoare.

"Planul nostru prevedea cotarea la o bursa europeana in trei ani de aici, insa lucrurile se pot misca mai repede", a spus Talpes. Cotarea la bursa reprezinta si o modalitate de determinare a valorii de piata a companiei.

Potrivit oficialului Softwin, pe adresa firmei au sosit propuneri de cumparare pentru sume de pana la 20 de milioane de dolari. In prezent, societatea este detinuta 100% de familia Talpes.

"Noi nu am facut nici o cerere de a fi achizitionati, insa ne viziteaza in fiecare saptamana cate un fond de investitii", a adaugat Talpes.

Firma a fost infiintata la inceputul anilor '90 si s-a dezvoltat pana in prezent prin fonduri proprii. "Insa in viitor, vrem sa implicam si fondurile de investitii in anumite linii de business ale companiei", a mai spus Talpes.

Talpes considera ca in urmatorii cinci ani peste o treime din cele mai bogate companii din Romania vor veni din zona software. "Aceasta industrie are un mare atu, cand creezi un soft il poti folosi oriunde in lume. Iar pentru a reusi nu trebuie decat sa te focalizezi pe nisele de piata pe care ai succes", a adaugat el.

Oficialul Softwin a precizat ca in anul 2001, compania isi va mari cifra de afaceri din domenii precum dezvoltarea de software, inclusiv partea de securitate a informatiei (pachetul de programe antivirus AVX).

In urmatoarele sase luni firma intentioneaza sa deschida mai multe centre de distributie pentru promovarea propriilor servicii. O posibila locatie: Virginia, SUA.



Softwin a identificat doi noi virusi cu transmitere prin Internet, VBS.Linda.A@mm si VBS.Staple.A. Primul se raspandeste rapid, folosind adresele de e-mail din agenda electronica pentru a se autotrimite.

Dupa ce infecteaza un sistem, virusul scaneaza hard disk-ul local si pe cele din retea, cautand fisiere cu extensii precum .vbs .jpeg sau .mp3, pe care le sterge si creeaza noi fisiere cu extensia .vbs.

Subiectul mesajului este "important message for ". Al doilea virus are titlul "Help us to stop the blood shed".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO