Business Hi-Tech

Softwin se extinde cu BitDefender in coreea si Japonia

12.11.2004, 00:00 29

Producatorul autohton de software pentru securitatea informatica Softwin a lansat asaltul pe piata sud-coreeana, semnand acorduri de colaborare cu companiile Mapae Information si Hauri, si lansand o versiune in limba coreeana a popularului sau produs BitDefender.
?Ne-am propus sa acaparam o cota de 2% in 2005 si 4% pana in 2007 din piata antivirus coreeana, care in prezent depaseste incasari de 25 de milioane de dolari pe an", au declarat responsabilii Softwin. Piata coreeana este dominata de solutiile locale AhnLab (54%) si Hauri (16.2%), urmand Trend Micro (12.1%), Symantec (11.2%), McAfee (4.5%) si Computer Associates (2%). Printr-un parteneriat incheiat luna trecuta, produsele Hauri vor utiliza motoarele de scanare de la BitDefender, acesta fiind al doilea producator sud-coreean care adopta tehnologia romaneasca.
"In momentul de fata suntem mai bine reprezentati pe piata coreeana, dar suntem prezenti si pe piata japoneza. Japonia este insa o piata pe care dorim sa o abordam puternic incepand de anul viitor", a declarat pentru ZF Daniel Ionescu, directorul diviziei BitDefender din cadrul Softwin. ?Anul viitor va fi deschis un birou de reprezentare BitDefender in Asia, dar in momentul de fata se analizeaza locatia sa (Japonia sau China). Cu siguranta nu va fi in Coreea", a precizat el.
Resposnabilii Softwin nu au precizat valoarea investitiei realizate pentru a ataca piata sud-coreeana. ?Investitiile intr-o piata externa difera functie de mai multi factori(...) de la 100.000 euro pana la 6-700.000 euro. De exemplu, impreuna cu partenerul francez am investit doar in primul an de activitate pe piata retail peste 400.000 euro", a precizat Daniel Ionescu.
Produsele BitDefender traduse in limba coreeana vor fi distribuite prin compania Mapae Information Co. Ltd., cu care compania SOFTWIN a incheiat un contract de parteneriat. Decizia Softwin este o premiera in piata software romaneasca, iar BitDefender este primul antivirus european care este disponibil si in limba coreeana. Coreea devine astfel cea de-a 53-a tara in care suita de produse romanesti va fi distribuita prin parteneri, din totalul de peste 100 de tari in care se utilizeaza tehnologia BitDefender.
Versiunea in coreeana se adauga unei liste de 11 adaptari BitDefender in limbile engleza, franceza, spaniola, germana, portugheza, croata, braziliana, olandeza, catalana, poloneza si romana.
Reprezentantii Softwin considera ca, patrunderea pe piata asiatica este urmarea fireasca a succeselor inregistrate deja pe pietele unde activeaza: crestere de peste 200% a cifrei de afaceri in majoritatea tarilor, locul 2 pe piata software retail in Franta, puternice parteneriate locale, dezvoltate in tari precum: Africa de Sud, Mexic, Tailanda, Brazilia.
"Atuul principal cu care venim este tehnologia dezvoltata intr-o suita de 30 de solutii de securitate dedicate. Mai mult, avem cel mai bun timp de reactie din lume la aparitia unui nou virus, lucru confirmat recent de Institutul Antivirus Test Center din Germania", a declarat Bogdan Irina, manager de vanzari si maketing pentru produsul BitDefender la nivel international.
Tehnologia BitDefender protejeaza in prezent este 40 de milioane de utilizatori din 100 de tari. Metoda de interceptare a virusilor a fost recunoscuta de institutiile academice si laboratoarele specializate din intreaga lume. De curand, Softwin a deschis reprezentante in Germania, Spania si SUA.
Infiintata in 1990, Softwin este o companie cu capital integral romanesc a carei principala activitate o reprezinta dezvoltarea si furnizarea de solutii si servicii complexe din domeniul IT&C.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO