Business Hi-Tech

Softwin tine evidenta detinutilor

17.06.2004, 00:00 80

Producatorul software Softwin a finalizat implementarea la nivel national a sistemului informatic de evidenta a detinutilor, proiect realizat in contextul procesului de integrare europeana.
Proiectul a demarat la finalul lui 2002, 15 specialisti de la Softwin lucrand non-stop pentru terminarea lui la tim, a declarat Florin Talpes, director general Softwin. Ca majoritatea proiectelor de acest gen, informatizarea penitenciarelor a beneficiat de finantate PHARE, pentru ca sistemele informatice sa fie compatibile cu cele din Uniunea Europeana.
La finalul proiectului a fost organziata o sesiune speciala, de pregatire a personalului IT care va lucra la penitenciarele din intreaga tara, in acest moment intregul sistem fiind operational. Aplicatia va fi utilizata la fiecare punct de lucru de catre personalul juridic, de intretinere si paza, economic si medical din sistemul national de penitenciare.
Solutia dezvoltata de Softwin asigura transferul in timp real a datelor intre toate penitenciarele, unul dintre principalele beneficii fiind scurtarea timpilor de obtinere a informatiilor. Sistemului informatic de evidenta a detinutilor a fost dezvoltata pe baza tehnologiei .NET Framework, bazandu-se pe Internet Explorer, fara a fi nevoie de instalari suplimentare pe statiile de lucru. Acestea au cerinte minimale, fapt care conduce la o scadere semnificativa a costurilor de informatizare.
Instalarea aplicatiei s-a facut pe server, ceea ce elimina necesitatea de licente suplimentare. Vechea baza de date folosita de directia penitenciarelor, FoxPro, a fost inlocuita cu Microsoft SQL Server 2000, iar aplicatia utilizeaza securitatea integrata Windows NT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO