Business Hi-Tech

Sony a lansat ieri două tablete PC

Sony a lansat ieri două tablete PC

Autor: Ştefan Vrabie

26.04.2011, 23:31 147

Compania japoneză Sony a lansat ieri primele sale tablete PC,intrând astfel în competiţie cu companiile Apple, Samsung şiMotorola în încercarea ambiţioasă de a ajunge din urmă iPad-ul,care a dominat piaţa tabletelor PC, scrie cotidianul american TheNew York Times. Dispozitivele Sony vor folosi ca sistem de operareAndroid de la Google. Tabletele numite S1 şi S2 vor aveaconectitivitate Wi-Fi şi vor fi compatibile cu reţelele 3G şi 4G.Sony S1 are un ecran de 9,4 inchi, cu un design puţin curbat ca orevistă pliată şi are două camere foto, atât în spate, cât şi înfaţă.

Tabletele Sony dispun de un procesor Tegra 2 de la nVidia şidatorită conexiunii infraroşu pot fi folosite şi ca o telecomandăpentru restul electronicelor de la Sony. Cea de-a doua tabletă,Sony S2, este pliabilă, are două ecrane de 5,5 inchi cu o rezoluţiede 1024x480 pixeli şi cameră foto. Atât Sony S1, cât şi Sony S2sunt certificate PlayStation, ceea ce va permite rularea unorjocuri PlayStation.

Sony nu a precizat care jocuri de pe Playstation vor putea firulate şi de pe tabletă. Tabletele vor fi disponibile la nivelglobal începând din toamna acestui an. Samsung Galaxy Tab ocupăpoziţia a doua pe piaţa tabletelor, fiind cel mai bine vândutătabletă cu sistemul de operare Android. Cu toate acestea Tab esteîncă departe de iPad, care s-a vândut în perioadaoctombrie-decembrie a anului trecut în peste 7,3 milioane deunităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO