Business Hi-Tech

SSI Schafer face 4,5 mil. euro din soft pentru depozite

30.01.2007, 19:39 34

Compania SSI Schafer din Timisoara, furnizor de solutii software pentru depozitele logistice, estimeaza pentru acest an obtinerea unei cifre de afaceri de 4,5 mil. euro, in crestere cu aproximativ 17% fata de anul trecut, cand firma a inregistrat o cifra de afaceri de 3,85 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari va fi determinata in mare masura de intrarea pe piata romaneasca, incepand cu acest an, a solutilor software pentru administrarea depozitelor logistice. Piata in domeniul aplicatiilor software pentru depozitele logistice este intr-o continua crestere, in conditiile unor mari investitii in 2006 venite din partea unor jucatori importanti pe piata de spatii logistice, si credem ca trendul va fi continuat si in acest an. Suntem in masura sa oferim solutii software pentru sistemele de depozitare si picking automat unor companii provenite in special din Germania, dar si pentru diverse firme din Austria, Mexic si USA, intentionand sa patrundem, incepand cu acest an, si pe continentul australian", a declarat pentru ZF, Transilvania Marius Nicoras, general manager al companiei SSI Schafer.
Ponderea exportului reprezinta 45-50% din totalul cifrei de afaceri a firmei, insa potrivit reprezentantilor companiei, exportul poate suferi modificari majore in functie de reactia pietei locale de IT, in contextul in care acum doi ani ponderea era de 100%. Pe piata externa de IT principalii clienti ai companiei SSI Schafer sunt din tari precum Germania 60%, Austria, SUA si Mexic.
In 2006 investitiile companiei s-au orientat in special in infrastuctura de IT&C a firmei si in amenajarea de noi birouri datorita expansiunii activitatii societatii de la livrator de solutii software pentru depozite logistice la integrator complet de aplicatii logistice. Pentru 2007 planurile de investitii si dezvoltare prevad proiectarea si implementarea aplicatiilor software pentru sistemele de depozitare si picking automat. In prezent compania desfasoara activitati la nivel national in orasul Timisoara, oferind prin intermediul furnizorilor din teritoriu solutii software diverselor firme din tara.
Portofoliul de produse este reprezentat de solutiile software pentru sistemele de depozitare si picking automat si de aplicatiile software in vederea administrarii depozitelor logistice care folosesc stivuitoare si terminale mobile. Compania SSI Schafer SRL a fost infiintata in anul 1996, avand ca obiect de activitate consultanta si furnizarea de solutii software. Pe piata externa cei mai importanti competitori ai companiei sunt reprezentati de firme precum Siemens Demag, Witron, Knapp, in Romania concurenta fiind facuta de Novensys, Wizrom, Expert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO