Business Hi-Tech

Start-up-ul românesc de tehnologie SWAZM ţinteşte venituri de 1 mil. dolari în 2019

Start-up-ul românesc de tehnologie SWAZM ţinteşte...

Autor: Ioana Nita

05.04.2019, 00:04 453

Start-up-ul local SWAZM a investit 500.000 euro în dezvoltarea unui sistem de procesare şi stocare bazat pe tehnologia blockchain pe care l-a lansat recent oficial pe piaţă cu ţinta de a atinge venituri de un milion de dolari anul acesta.

„Cum Swazm este un proiect de tehnologie, relaţia este de tip B2B (business to business – n. red.) cu aplicaţiile descentralizate. Momentan singurul client este proiectul Restart Energy Democracy, însă suntem în discuţii aprofundate cu o serie de aplicaţii distribuite care şi-au manifestat interesul pentru a utiliza soluţia noastră de infrastructură. Pe viitor dorim să dezvoltăm şi produse care se vor adresa direct utilizatorului final, în modele de tip B2C (business to consumer), dar pe moment ne concentrăm pe dezvoltarea soluţiei tehnologice actuale“, a declarat Adrian Stratulat, director de operaţiuni în cadrul SWAZM. Start-up-ul a fost înfiinţat anul trecut de către Vali Mălinoiu, CTO şi CEO, dezvoltatorul tehnologiei şi Armand Domuta, investitor, antreprenor şi CEO al Restart Energy. Acesta este de altfel investitorul din spatele SWAZM care a susţinut dezvoltarea proiectului cu 500.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO