Business Hi-Tech

Startup-ul ucrainean Finmap a atras 1 milion de euro de la CEO-ul tbi Bank, Petr Baron, şi de la două fonduri de investiţii din Polonia şi Cehia. Şeful TBI Bank dezvăluie că e unul dintre investitorii în Fintech OS

Startup-ul ucrainean Finmap a atras 1 milion de euro de...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2023, 14:17 449

 

Fondul de investiţii polonez-american SMOK Ventures, fondul de investiţii ceh Presto Ventures şi CEO-ul tbi bank, Petr Baron, sunt o parte dintre investitorii care au acordat o finanţare de 1 milion de euro startup-ului ucrainean Finmap, o platformă de gestionare a cash flow-ului dedicată micilor afaceri.

Co-fondatorul şi partenerul general al SMOK Ventures, Paul Bragiel, a investit în peste 400 de companii în cariera sa, printre care UBER, Stripe, Niantic, Unity şi Zappos, iar aceasta este prima dată când fondul investeşte în Ucraina.

La runda de finanţare au participat şi CEO-ul tbi bank, Petr Baron, fondul de investiţii ceh Presto Ventures şi compania de investiţii Capital Genetics.

Petr Baron este un investitor activ de mai multi ani in companii cu un mare potenţial de creştere, pe lista sa numarandu-se firme precum FintechOS, Swipe, Releva, Eg Lili, 3S Money, Silverbird, ANNA Money, Myos şi altele.

„În ciuda provocărilor constante, continuăm să dezvoltăm compania şi să ne extindem în noi ţări. Misiunea noastră este de a ajuta antreprenorii să îşi înţeleagă mai bine afacerile, prin intermediul unui produs uşor de utilizat, care rezolvă problemele uzuale de gestionare a fluxului de numerar mai bine şi mai eficient decât un document Excel. Observăm o tendinţă pozitivă în ceea ce priveşte creşterea prezenţei Finmap în Europa Centrală. Adăugăm în mod activ noi integrări cu băncile locale şi stabilim relaţii de parteneriat. În ultimul an, am reuşit să dublăm numărul utilizatorilor noştri”, a afirmat Oleksandr Solovei, Co-fondator al Finmap.

Finanţarea va fi destinată activităţilor de marketing şi extinderii serviciilor în Polonia şi Turcia, extinderii echipei şi consolidării prezenţei în ţări vorbitoare de limba engleză şi spaniolă.

Finmap analizează posibilitatea de a intra şi în România şi Grecia.

„Sunt inspirat de energia şi inspiraţia pe care fondatorii, Alex şi Ivan, le păstrează în fiecare etapă de dezvoltare a afacerii şi cu care fac faţă noilor provocări. Ei evoluează în ton cu proiectul şi nu au de gând să se oprească din a atinge noi obiective importante. În ultimul an, Finmap a înregistrat o creştere şi o adaptabilitate a produsului incredibile, ceea ce confirmă încă o dată importanţa managementului financiar şi relevanţa acestui aspect pentru companiile europene”, spune Petr Baron, CEO tbi bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO