Business Hi-Tech

Steve Ballmer schimbă organigrama Microsoft ca să semene mai mult cu Apple

Steve Ballmer conduce Microsoft de mai bine de un deceniu, dar investitorii nu sunt deloc mulţumiţi având în vedere că Apple a trecut în faţă atât la vânzări, cât şi la capitalizare bursieră. AFP/Mediafax Foto

Steve Ballmer conduce Microsoft de mai bine de un deceniu, dar investitorii nu sunt deloc mulţumiţi având în vedere că Apple a trecut în faţă atât la vânzări, cât şi la capitalizare bursieră. AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

11.07.2013, 20:09 1435

Microsoft, cea mai mare com­pa­nie de software din lume, se va re­or­ganiza ca urmare a concentrării acti­vi­tăţii pe dispo­zitive pre­cum telefoa­nele mobile şi consolele pentru jocuri, dar şi pe servicii, aceasta fiind prima schimbare majoră făcută în ultimii cinci ani în com­panie de Steve Ballmer, CEO al gigantului IT, scrie agenţia Thomson Reuters.

Reorganizarea companiei va presupune înfiinţarea a opt divizii cu func­ţii diferite, iar Kurt DelBene, pre­şedintele Microsoft Office, se va pen­siona, conform unui comunicat publicat pe site-ul companiei.

Ballmer speră ca noua structură să ajute la lansarea mai rapidă a produselor pe piaţă şi la eficien­tizarea ac­ti­vităţii companiei. Microsoft în­cear­că să atragă persoane care să uti­lizeze produsele sale, precum pa­che­tul Office, pe mai multe dispo­zitive şi nu doar pe calculatoarele personale.

Compania americană este afec­ta­tă de scăderea livrărilor de calcula­toare pentru că numărul mai mic de echi­pamente duce şi la o diminuare a vânzărilor sale de software.

Ballmer a preluat condu­ce­rea companiei de la cofondatorul Bill Gates în anul 2000 şi a menţionat că vrea ca Microsoft să semene mai mult cu Apple. Producătorul iPhone şi iPad a întrecut în ultimii ani Microsoft la vânzări şi la capitalizarea bursieră.

Ultima schimbare în organizarea Microsoft a avut loc în 2008, când directorul general a împărţit divizia de platforme şi servicii în trei unităţi separate - Windows, servicii online şi servere şi instrumente.

Kevin Johnson, seful fostei divizii, a plecat din companie şi s-a alăturat echi­pei de la Juniper Networks, pro­ducător de echipamente de reţelistică. Johnson a fost învinuit pentru încercarea nereuşită a Microsoft de a cumpăra Yahoo.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO