Business Hi-Tech

Steve Jobs despre interzicerea platformei Flash de pe iPhone: este o relicva, nu reprezinta viitorul

Steve Jobs despre interzicerea platformei Flash de pe iPhone: este o relicva, nu reprezinta viitorul
29.04.2010, 18:10 21

Intr-o scrisoare publicata joi, seful companiei Apple, SteveJobs, a detaliat motivele pentru care compania a refuzat sa maipermita instalarea Flash Player (aplicatie ce permite rularea defisiere video si multimedia de tip Flash) pe telefoanele iPhone:este o relicva, nu reprezinta viitorul; informeaza CNET.

"Flash a fost creat in era PC-urilor - pentru PC-uri si mausi",a spus Jobs in scrisoare. "Noile standarde deschise create in epocatelefoniei mobile, precum HTML5 (limbaj de afisare a continutuluiinternet ce va permite rularea oricaror fisiere video ce nu potface obiectul monopolului unei companii - n.r.), vor cuceridevice-urile mobile (si de asemenea PC-urile). Poate ca Adobe artrebui sa se concentreze asupra crearii de unelte HTML5 in viitor,si mai putin asupra criticilor aduse companiei Apple pentru faptulca aceasta a lasat trecutul in urma".

Jobs a renuntat de asemenea la Flash pentru ca acesta are unlimbaj de programare propriu, consuma multe resurse, nu suportainterfetele multitouch, reprezinta un risc si este instabil. "Flaheste principalul motiv pentru care calculatoarele Mac fac erori", amai spus Jobs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO