Business Hi-Tech

Studiu EY: Companiile din Europa sunt cele mai dornice să investească în 5G, dar încrederea în procesul de implementare stagnează la nivel global

Studiu EY: Companiile din Europa sunt cele mai dornice...

Autor: Roxana Rosu

21.02.2022, 14:04 80

Companiile sunt tot mai interesate de tehnologia 5G şi consideră că aceasta le va ajuta să atenueze presiunile generate de pandemia COVID-19 şi de evenimentele asociate cu aceasta, arată un studiu realizat de  EY la nivel global.

Jumătate dintre companii spun vor utiliza prioritar tehnologia 5G pentru a-şi optimiza procesele, în timp ce 28% consideră că o vor folosi pentru aplicaţii mai avansate, cum ar fi realitatea virtuală şi realitatea augmentată.   

În proporţie covârşitoare (85%) dintre participanţii la studiu spun că interesul lor pentru tehnologia 5G este influenţat de criza sanitară globală, faţă de doar 52% la ediţia din 2021 a studiului.

În acelaşi timp, 80% au spus că intenţia lor de a adopta tehnologia 5G este determinată de perturbările survenite în lanţurile de aprovizionare, în timp ce 71% au spus că principala influenţă o reprezintă grija faţă mediu, aspectele sociale şi de guvernanţă corporativă (ESG). Pe de altă parte, 37% dintre respondenţi spun că ofertele propuse în prezent de furnizorii de tehnologii 5G şi IoT nu satisfac nevoile lor în materie de rezilienţă şi continuitate a afacerii, iar 47% consideră că acestea nu corespund obiectivelor lor în materie de sustenabilitate.

„Pentru o acceptare mai largă a investiţiilor în 5G, este esenţial să se clarifice convergenţa dintre tehnologie, ecosistemul de actori din domeniu, dispozitive şi servicii care ar putea fi oferite. Maturitatea tehnologiei, viabilitatea financiară a investiţiilor planificate, competenţele tehnologice şi comerciale pentru proiectare şi operare, capacitatea de producţie şi disponibilitatea lanţului de aprovizionare sunt aspecte care trebuie luate în considerare în viitorul apropiat.”, spune Cristian Cârstoiu, Partener Consultanţă, Chief Innovation Officer, EY România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO