Business Hi-Tech

Studiu: Numărul românilor care folosesc platformele de educaţie online a crescut de patru ori în perioada pandemiei, cei mai mulţi utilizatori fiind antreprenori şi specialişti în diverse domenii de activitate

Studiu: Numărul românilor care folosesc platformele de...

Autor: Roxana Rosu

14.02.2022, 10:12 116

Interesul românilor faţă de educaţia continuă a crescut în perioada pandemiei, arată o analiză realizată de Upriserz, platformă educaţională online, dedicată antreprenorilor şi profesioniştilor din piaţa muncii. Numărul utilizatorilor activi ai acestor instrumente de învăţare online a crescut de patru ori din martie 2020 până în prezent, comparativ cu perioada pre-pandemică.

Potrivit analizei, un sfert dintre utilizatorii platformelor educaţionale online sunt antreprenori, 22% specialişti în diverse domenii de activitate, în timp muncitorii necalificaţi ocupă o pondere de 19% din total.

Pe ultimele poziţii în rândul celor care urmează cursuri de învăţare şi perfecţionare online se situează elevii şi studenţii (4%), funcţionarii (3%) şi şomerii sau persoanele casnice (3%).

„Platformele de educaţie online au reuşit să satisfacă nevoile celor care sunt interesaţi să se perfecţioneze, să acumuleze cunoştinţe din domenii diverse, sau au nevoie de sprijin în orientarea în carieră. Dovadă stau rezultatele înregistrate de Upriserz. La momentul lansării, în 2019, platforma noastră avea aproximativ 2.500 de utilizatori activi. În perioada pandemiei, numărul acestora a ajuns la peste 10.000. Ne dorim ca în 2022 să diversificăm şi mai mult platforma, astfel încât să fie cât mai interactivă. Oamenii au acum un nou stil de a învăţa, de a se educa şi de a se dezvolta”, a declarat Lorand Soares-Szasz, CEO Upriserz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO