Business Hi-Tech

Taiwanezii de la Foxconn vin la Bucuresti

26.04.2005, 18:41 30

Compania taiwaneza Foxconn Electronic, producator de echipamente si componente IT, a semnat acorduri de distributie cu patru companii romanesti pentru a patrunde pe piata locala ca furnizor, la mai putin de un an de la lansarea in Europa.

"Foxconn este unul din numele puternice din industria IT, chiar daca in evolutia noastra am avut o prezenta putin cunoscuta. Am pornit anul trecut afacerea de distributie in Europa, iar acum este momentul pentru piata din Romania, cea mai mare din Europa de Sud-Est", a spus Chris Day, director general al companiei.

Cei patru parteneri din Romania sunt firmele K-Tech si Brinel, pentru canalul de distributie, iar Omnitech si Elsaco, pentru zona de integrare de sisteme, a completat Paula Sunk Fu, director teritorial de vanzari.

"Obiectivul nostru principal pe termen scurt este sa devenim optiunea numarul unu pentru integratori pornind de la calitatea produselor si ratele foarte mici de defecte pe care le avem ca producator. Pe termen lung, Romania este o piata dinamica si cu un potential foarte ridicat", a spus Sunk Fu.

Portofoliul companiei pentru canalul de distributie include placi de baza, monitoare si carcase.

Firma Foxconn Electronic este furnizor pentru companii precum Dell, Intel, HP, Gateway, Apple, Acer, IBM, Sony si Nokia.

Foxconn este o marca a companiei Hon Hai Precision Industry Company, care a obtinut in 2004 venituri de 16 miliarde dolari (12,9 mld. euro la cursul mediu anual) si are peste 160.000 de angajati si 38 de facilitati de productie in lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO