Business Hi-Tech

Tarom face rezervari cu solutia IT Altea Sell

13.09.2004, 00:00 24

Companiile Tarom si Amadeus, furnizor de solutii IT pentru industria de turism, au incheiat un acord prin care operatorul aerian va implementa sistemul de rezervari informatic Altea Sell, au declarat oficialii companiei aeriene.
Noul sistem va permite agentiilor Tarom sa proceseze mai eficient cererile pasagerilor. In plus, sistemul asigura companiei distribuirea mai rapida catre agentiile de turism si companiile aeriene partenere a informatiilor despre orarele de zbor, tarife, disponibilitatea locurilor.
?Tarom foloseste din 1991 sistemul Gabriel SITA, care este mai putin performant. In plus, majoritatea agentiilor de turism partenere utilizeaza programele Amadeus, ceea ce va facilita schimbul de informatii dintre noi", a declarat Stefan Popa, seful serviciului Distributie de la Tarom.
Un alt avantaj este ca Altea Sell va facilita aderarea Tarom la una din cele trei mari aliante aeriene existente in prezent - Oneworld, Star si SkyTeam - in fiecare dintre acestea existand o serie de companii aeriene care ruleaza acelasi sistem informatic ca si Tarom.
Tarom este cea de-a 14 companie aeriana din Europa Centrala si de Est care adopta sistemul de rezervari Amadeus, alaturindu-se grupului format din Malev (Ungaria), JAT Yugoslav Airlines (Serbia), LOT (Polonia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO