Business Hi-Tech

Telefoanele Siemens: plus 44%

13.10.2003, 00:00 17

Vinzarile de telefoane mobile realizate de Siemens au crescut cu 44% in ultimele trei luni, la 11,5 milioane de unitati, datorita cererii exceptionale de care s-au bucurat noile modele lansate de compania germana, scrie Reuters.
Directorul diviziei Siemens Mobile, afirma ca "noile produse care au fost lansate in urma cu sase-opt saptamini au avut rezultatele dorite in ceea ce priveste dezvoltarea cotei de piata". El a precizat ca vinzarile recente s-au concretizat intr-o crestere a cotei pe piata globala la "peste 9%".
"Trimestrul de vara nu este de obicei cel mai solid. Traditional, sezonul de iarna este mai bun decit sezonul estival, insa acesta din urma a fost destul de rentabil pentru noi", a mai afirmat directorul Siemens Mobile, prezent la lansarea celui mai recent telefon Siemens din generatia a treia, de dimensiuni mai reduse decit ale rivalilor, dotat cu doua aparate foto integrate si un ecran cu rezolutie ridicata.
Desi telefonia 3G a suferit din cauza investitiilor reduse ale marilor companii, Lamprecht a apreciat ca situatia este pe cale sa se modifice.
In trimestrul precedent, Siemens - al patrulea fabricant de telefoane mobile din lume, dupa Nokia, Motorola si Samsung Electronics - a vindut putin peste opt milioane de telefoane.
Un studiu publicat luna trecuta de firma de cercetare Gartner Dataquest a conferit Siemens o cota de 7% din piata mondiala in trimestrul al doilea, cu mult sub cea de 35,9% a Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO