Business Hi-Tech

Telefonia mobila de la Romtelecom, de la trei euro pe luna

22.06.2009, 17:57 496

Oferta de voce mobila a Romtelecom, lansata comercial de operator la finele saptamanii trecute, include pentru clientii rezidentiali trei planuri tarifare, de 3, 10 si 15 euro, care au in comun tariful de 1 eurocent pe minut pentru apelurile in reteaua Romtelecom si de 4 eurocenti pentru SMS-urile catre Romtelecom si Cosmote. Abonamentele pentru companii costa 3, 12 si 18 euro, includ intre 10 si 60 de minute nationale si au un tarif de 1 eurocent pe minut pentru apelurile in reteaua Romtelecom si de 4 eurocenti pentru SMS-urile catre Romtelecom si Cosmote. Niciunul dintre tarifele prezentate nu include TVA.

Apelurile catre reteaua Cosmote nu au un tarif special in conditiile in care Romtelecom nu urmareste sa intre in concurenta cu compania “sora” din grupul OTE, la care detine si 30% din actiuni.
Romtelecom are in portofoliu momentan doar doua telefoane mobile, Petatel si Ubiquam, oferite gratuit la contracte pe doi ani. Reteaua mobila a operatorului acopera momentan 20 de orase si 450 de localitati mai mici. Romtelecom, numarul unu pe telefonie fixa si al doilea jucator de pe pietele de internet si televiziune prin satelit, a obtinut anul trecut venituri de 870 mil. euro.
Romtelecom este al saselea operator de telefonie mobila pe o piata dominata de gigantii Orange si Vodafone si pe care mai activeaza si Cosmote - operator la care Romtelecom detine 30% din actiuni si este de asemenea parte a grupului elen OTE. Anul trecut, piata de telefonie mobila a avut o valoare de peste 3 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO