Business Hi-Tech

Telefonica: 3 miliarde dolari pentru ADSL

31.08.2004, 00:00 18

Operatorul spaniol Telefonica va investi, in urmatorii patru ani, trei miliarde euro in dezvoltarea retelei ADSL (Asimetric Digital Subscriber Line), una din cele mai avansate tehnologii pentru transmisii rapide de date.
Incepand cu anul 2000, compania a investit peste doua miliarde euro in tehnologii pentru Internet de mare viteza. "In Spania vor exista, in 2008, un numar de 7,7 milioane linii ADSL, fata de 3,3 milioane in prezent", a declarat presedintele Telefonica, Cesar Alierta. El a solicitat liberalizarea tarifelor ADSL in Spania si a criticat propunerea guvernamentala de a institui un tarif maxim de 39 euro pe luna pentru clientii directi ai companiei.
Telefonica ofera servicii pentru doua milioane de clienti ADSL, restul fiind impartit intre operatorii de cablu Auna si Ono. Alierta a mai spus ca firma pe care o conduce doreste sa ofere clientilor o paleta mai larga de produse si mai multe modalitati de plata.
Printre avantajele ADSL se numara viteza mare de transfer a datelor (1,5-9 Mbps la download, 16-640 kbps la upload), largimea de banda garantata, posibilitatea de integrare a serviciilor, cum ar fi acces Internet, Voice over IP (voce pe suport internet), videoconferinta si e-learning (invatamant la distanta), realizarea de VPN-uri (Virtual Private Network), precum si garantarea securitatii datelor transmise prin retea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO