Business Hi-Tech

Telefonica va majora dividendele cu 22% in 2010

11.10.2009, 23:18 19

Telefonica, al doilea grup telecom din Europa, a anuntat ca vamajora cu 22% dividendele anul viitor, scrie presa internationala.Compania a asigurat investitorii, confirmand estimarile pentru anul2010, in pofida crizei economice mondiale.

Grupul spaniol, care a licitat saptamana trecuta cu 3,7 miliardede dolari pentru firma braziliana GVT, a declarat intr-un raport cava avea castiguri de 2,10 euro/actiune si propune dividende de 1,40euro/actiune. Oficialii companiei au mai spus ca estimeazadividende de cel putin 1,75 de euro/actiune in 2012.

Presedintele firmei, Cesar Alierta, a declarat ca tintele legatede dividende si castiguri sunt estimari "minime". Telefonica vaoferi o valoare mai mare a dividendelor pentru a amelioraingrijorarile cu privire la cresterea care ar putea incetini, incontextul economic de pe piata spaniola si alte piete precumAnglia.

Compania se asteapta la o crestere a venitului anual de 1-4%pana in 2012 si intentioneaza sa isi mareasca numarul de clienti cucel putin 27%, la peste 320 de milioane, a afirmat el.

"Stirile legate de dividende sunt pozitive", a sustinut AlbertoEspelosin, un analist al firmei de cercetare Ibercaja Gestion."Reprezinta o informatie importanta care ii va ajuta pe investitorisa determine o valoarea a actiunilor", a adaugat el.

Valoarea actiunilor companiei Telefonica a scazut cu 0,2%, la19,185 de euro pe bursa din Madrid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO