Business Hi-Tech

Telefonul mobil cu camera l-a trimis pe un britanic la inchisoare

29.11.2004, 00:00 28

Un tanar britanic va face 6 luni de inchisoare pentru ca a facut fotografii si a filmat cu ajutorul camerei din telefonul mobil intr-o sala de judecata unde se desfasura procesul unor amici de-ai sai.
Desi se afla in sectiunea rezervata publicului, tanarul a fost observat de un oficial, care a solicitat imediat interventia politiei. In salile de tribunal din Marea Britanie, nici macar presa nu are voie sa faca poze sau sa filmeze. Tanarul a fost arestat, iar motivatia ca "a vrut doar sa se distreze" nu l-a scapat de justitie.
Avocatii apararii au sustinut ca el nu s-a putut abtine pentru ca prietenii sai care erau judecati au inceput sa se strambe precum actorii din filmul lor favorit de comedie. De asemenea, s-a argumentat ca tanarul tinea un jurnal personal si ca nu a intentionat sa faca nimic ilegal cu imaginile respective. Cu toate acestea, judecatorul care l-a condamnat la inchisoare a tinut sa sublinieze ca "distratia" a reprezentat o incalcare serioasa a legii. "Oamenii trebuie sa inteleaga ca astfel de activitati nu isi au locul intr-o sala de tribunal", a spus el.
Tanarul, in varsta de 19 ani, nu va fi inchis la un loc cu talharii si ucigasii, ci va petrece cele sase luni intr-o institutie de reeducare a tinerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO