Business Hi-Tech

Telekom va dezafecta reţelele vechi de cupru din zonele rurale unde are „unu - doi“ clienţi

Telekom va dezafecta reţelele vechi de cupru din zonele rurale unde are „unu - doi“ clienţi

Telekom va renunţa la firele vechi de cupru şi le va oferi clienţilor din mediul rural servicii de voce şi date prin reţeaua mobilă

Autor: Adrian Seceleanu

29.07.2019, 10:00 1236

Grupul Telekom România, unul dintre cei mai mari furnizori de comunicaţii de pe piaţa locală, cu afaceri de peste 900 mil. euro în 2018, va începe să dezafecteze reţelele vechi de cupru din zonele rurale, unde compania are puţini clienţi, în condiţiile în care astfel sunt eliminate costurile mari cu mentananţa şi reparaţiile.

„Avem o reţea extinsă de cupru, care în unele zone nu este foarte utilizată, dar pe care trebuie să o ţinem în funcţiune uneori pentru unu sau doi clienţi din sate izolate. În aceste zone am demarat un proiect de eliminare a reţelei de cupru în condiţiile în care putem furniza serviciile prin intermediul reţelei mobile“, a declarat într-un interviu pentru ZF Miroslav Majoros, CEO al Telekom România. “Vom înlocui astfel o conexiune lentă cu una rapidă de voce şi date prin reţeaua mobilă. Vom extinde masiv acest proiect în următoarele săptămâni”, a adăugat el.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO