Business Hi-Tech

Threads, rivalul Twitter lansat de Meta (Facebook) a atras într-o zi 30 de milioane de utilizatori. Interes din partea agenţiilor de publicitate dar şi acuzaţii de furt intelectual dinspre Elon Musk. Acces blocat în UE

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Autor: Adrian Seceleanu

07.07.2023, 19:42 297

Threads, reţeaua socială de microblogging lansată de Mark Zuckerberg pentru a concura cu Twitter, a strâns într-o zi 30 de milioane de utilizatori, profitând de accesul la baza de peste un miliard de utilizatori ai Instagram şi de aspectul asemănător cu cel al Twitter, scrie presa internaţională. Succesul Threads a fost pus de analişti inclusiv pe seama nemulţumirilor create în rândul utilizatorilor de numeroasele schimbări - uneleanunţate peste noapte şi apoi retrase la fel de brusc - făcute de Twitter de la preluarea companiei de către Elon Musk.

Dacă Threads a făcut furori în SUA, consumatorii din Uniunea Europeană nu pot încă să se alăture platformei şi asta pentru că Meta a decis să le blocheze accesul din cauza „complexităţii respectării unora dintre legile care vor intra în vigoare anul viitor în UE”, a declarat CEO-ul Instagram, Adam Mosseri, pentru publicaţia The Verge.

Reţeaua Threads poate fi accesată folosind contul de Instagram, iar postările pot avea până la 500 de caractere şi pot include linkuri, fotografii şi videoclipuri cu o lungime de până la 5 minute.

Succesul lansării Threads a adus şi acuzaţii de furt intelectual din partea Twitter. Compania ar fi trimis Meta o scrisoare prin care a anunţat că are în plan să iniţieze un proces cu acuzaţia de furt intelectual. Meta ar fi angajat foşti angajaţi ai Twitter care aveau acces la secrete comerciale, susţine avocatul Twitter, conform Reuters.

„Twitter intenţionează să-şi impună cu stricteţe drepturile de proprietate intelectuală şi cere ca Meta să ia măsuri imediate pentru a nu mai folosi orice secret comercial Twitter sau alte informaţii confidenţiale”, a scris avocatul Twitter în scrisoare.

Competiţia este OK, înşlăciunea nu, a scris şi Elon Musk pe Twitter.

Acuzaţiile au fost respinse de Meta.

„Nimeni din echipa de inginerie Threads nu este un fost angajat al Twitter – pur şi simplu nu este adevărat”, a spus purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, într-o postare pe reţeaua Threads.

Reţeaua Twitter nu a avut niciodată succes în România, având anul trecut mai puţin de un milion de utilizatori, faţă de peste 10 milioane de utilizatori în cazul Facebook şi YouTube.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO