Business Hi-Tech

Tinerii britanici prefera consilierea sentimentala prin SMS

06.10.2004, 00:00 24



Tinerii care folosesc masiv SMS-ul ca mijloc de comunicare au inceput sa intre in atentia unor organizatii care activeaza in domeniul social sau caritabil, scrie presa internationala.



De pilda, organizatia britanica Base 25 foloseste aceasta noua tehnologie pentru a comunica cu publicul sau tinta, tinerii care au probleme sentimentale sau de sanatate, scrie BBC. Prin serviciul "Text Talk" tinerii pot chiar sa trimita SMS-uri la un numar special si sa primeasca raspuns, tot pe telefonul mobil, in cel mai scurt timp posibil.



"Este logic sa folosim un mediu de comunicare cu care clientii nostri se simt foarte comfortabil", a declarat Rob Willoughby, presedintele Base 25. "Studiile au aratat ca 96% dintre adolescenti au telefon mobil, indiferent de clasa sociala, iar tinerii sunt intotdeauna foarte pregatiti sa se adapteze la schimbarile tehnologiei de trimis mesaje text", a mai spus el.



Serviciul de comunicare prin mesaje text este functional in orasul Wolverhampton inca din luna ianuarie, si mai mult de 200 de tineri l-au utilizat deja. In prezent, exista mai multe planuri similare de a implementa serviciul si la alte organizatii, dintre care unele lucreaza la nivel national in Anglia.



Principalele teme despre care tinerii sunt interesati sa vorbeasca cu cei de la Base 25 prin SMS sunt sanatatea, dilemele sentimentale si problemele legate de sexualitate, scrie BBC. Iar baietii par a fi in mod special interesati de noua metoda de confesiune.



"Putem vorbi despre o tendinta, si anume ca majoritatea utilizatorilor sunt baieti. Probabil ca explicatia consta in faptul ca mesageria text nu dezvaluie identitatea celui care se afla in spatele mesajului, iar asta ii incurajeaza pe baieti sa ceara ajutor in problemele pe care le considera mai delicate", a spus reprezentantul organizatiei Base 25, Rob Willoughby.



Serviciul a fost oferit de divizia Orange Business Solutions, in colaborare cu compania de cercetare mobileYouth si firma de aplicatii pentru mesagerie text PrimetexT.



"Suntem incantati sa facem parte din programul Text Talk", spune Phil Goodacre, director executiv al companiei PrimetexT. "Este vorba de un exemplu atat de pozitiv despre cum poate fi tehnologia folosita pentru a-i ajuta pe tineri, incat initiativa celor de la Base 25 cu siguranta va fi urmata si de alte organizatii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO