Business Hi-Tech

Tranzacţia dintre GlobalLogic, parte din grupul japonez Hitachi, şi compania românească Fortech. Igor Byeda, GlobalLogic: Facem planul pentru procesul de integrare cu Fortech care se va desfăşura în următoarele 12 luni. Ne aşteptăm la o creştere de 25% a echipelor şi a veniturilor

Igor Byeda, GlobalLogic, şi CÂlin VÂduva, Fortech (stânga). Cei doi lucrează acum la planul de integrare al celor două companii. Antreprenorul român rămâne implicat în businessul Fortech pe poziţia de CEO.

Igor Byeda, GlobalLogic, şi CÂlin VÂduva, Fortech (stânga). Cei doi lucrează acum la planul de integrare al celor două companii. Antreprenorul român rămâne implicat în businessul Fortech pe poziţia de CEO.

Autor: Ioana Nita

01.03.2023, 12:00 169

♦ Anul trecut, afacerile Fortech s-au situat la circa 300 milioane de lei (60 milioane de euro). An de an, rata de creştere a businessului Fortech a fost de 20-25% ♦ GlobalLogic dezvoltă soluţii software folosite cu precădere în domeniul medical, auto, retail, financiar, industrial şi media.

Compania americană GlobalLogic, parte a grupului japonez Hitachi, va derula în decursul acestui an procesul de integrare cu Fortech, firma de IT din Cluj achiziţionată recent, mizând pe o creştere anuală a businessului şi implicit a echipelor de 25%. Tranzacţia s-a încheiat în ianuarie 2023, însă reprezentanţii GlobalLogic şi Fortech nu au dat detalii privind valoarea acesteia. ZF a scris anterior citând surse din piaţa că tranzacţia se ridică la 240 milioane euro, sumă ce va fi plătită în două faze: 160 milioane euro imediat, iar 80 milioane euro dacă firma din Cluj îşi va îndeplini anumite ţinte în următorii doi ani.

„Vom începe să planificăm integrarea. De fiecare dată când achiziţionăm o nouă com­panie, avem o fază de integrare şi, în funcţie de dimensiunea companiei, faza poate fi mai lungă sau mai scurtă. În cazul Fortech, fiind o companie foarte mare, plani­ficăm integrarea pentru următoarele 12 luni, deci practic va fi un proiect de un an. În final, dorim să avem o entitate GlobalLogic România unită“, a declarat Igor Byeda, group vice president şi Head of GlobalLogic Europe. El s-a alăturat com­paniei americane în urmă cu 15 ani în cadrul sub­sidiarei din Ucraina, iar din iunie 2021 are rolul de vicepreşedinte al grupului la nivel european.

GlobalLogic a analizat piaţa locală de IT timp de mai mulţi ani, luând în considerare in­trarea în România în ultimii cinci ani. Compania americană aştepta momentul po­trivit sau ţinta potrivită pentru o achiziţie, aceasta fiind una dintre strategiile GlobalLogic de a se extinde pe noi teritorii. În august 2022, GlobalLogic a înfiinţat o sub­si­diară în România, care astăzi a ajuns la 20 de angajaţi, iar ulterior, spre finalul anului şi-a anunţat intenţia de a cumpăra Fortech din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO