Business Hi-Tech

Tranzacţie: Fondul de investiţii Sarmis Capital, cu Cezar Scarlat printre fondatori, face a doua tranzacţie pe piaţa locală şi preia pachetul majoritar la Smart ID Dynamics, furnizor de soluţii de software şi hardware cu afaceri de peste 85 mil. lei

Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator Sarmis Capital

Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator Sarmis Capital

Autor: Cristina Bellu

27.01.2022, 10:05 672

Fondul de investiţii Sarmis Capital, fondat în urmă cu doi ani de mai mulţi executivi români, anunţă a doua tranzacţie de pe piaţa locală odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni în cadrul Smart ID Dynamics, furnizor  de soluţii de software şi hardware, cu afaceri de peste 85 mil. lei în 2021.

“Credem în impactul fundamental pe care tehnologia, automatizarea şi digitalizarea îl vor avea în dezvoltarea economică şi în viitorul regiunii”, spune Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator Sarmis Capital. 

Compania Smart ID Dynamics fondată în urmă cu 11 ani de către doi antreprenori pasionaţi de tehnologie, Daniel Boangiu şi Romeo Iacob, furnizează soluţii proprii de automatizare personalizate şi complete, pentru procese complexe şi intense, adresate în principal companiilor din industrii precum comerţ, logistică şi producţie, cu scopul optimizării costurilor şi creşterii productivităţii.

În urma tranzacţiei, Daniel Boangiu va continua să acţioneze în calitate de acţionar semnificativ si de CEO al Smart ID, cu responsabilităţi depline în ceea ce priveşte strategia companiei, spun reprezentanţii Sarmis Capital.

“Prin acest parteneriat, Smart ID va beneficia din plin de puterea financiară şi expertiza strategică a Sarmis Capital, compania având deja la dispoziţie un buget de creştere organică şi achiziţii între 20-30 milioane de euro.”, adaugă Cezar Scarlat.

Planurile Smart ID în noua structură de acţionariat vizează consolidarea poziţiei pe piaţa din România prin dezvoltarea accelerată a afacerii, prin creşterea bazei de clienţi, prin extinderea soluţiilor existente către noi sectoare de activitate, precum şi prin achiziţia strategică a unor jucători locali şi regionali, toate acestea realizate cu o concentrare continuă pe ESG (Mediu, Social si Guvernanta), sustenabilitate şi responsabilitate socială. 

"Avem încrederea că acest parteneriat ne va transforma într-un jucător formidabil atât la nivel local, cât şi regional", spune Daniel Boangiu, CEO si cofondator Smart ID.

Fondul de investiţii Sarmis Capital a fost susţinut în procesul de achiziţie de către echipele Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) (asistenţă juridică şi tranzacţională), EY România (asistenţă financiară şi taxe), AT Kearney (asistenţă comercială).

Smart ID a fost consiliată în procesul de vânzare de bpv Grigorescu Ştefănică (asistenţă juridică), Dobrinescu Dobrev SCA (asistenţă fiscală) şi Path-Finder Corporate Finance (consultanţă generală şi financiară).

Kogaion Investments a asistat tranzacţia din multiple roluri.  

Compania devine a doua investiţie a fondului Sarmis Capital în România, după achiziţia recentă a pachetului majoritar al COS, liderul pieţei locale de servicii personalizate de fit-out.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO