Business Hi-Tech

Trei operatori telecom francezi, amendati cu 534 mil. euro

02.12.2005, 20:40 17

Autoritatile franceze de reglementare a concurentei au amendat trei operatori de telecomunicatii cu suma record de 534 milioane de euro, pentru formarea unui cartel, scrie presa internationala.

Divizia Orange a grupului France Telecom a primit o amenda de 256 milioane de euro, Bouygues Telecom de 58 milioane de euro, iar SFR - companie controlata de Vivendi Universal - 220 milioane de euro.

Valoarea totala a penalitatilor depaseste recordul anterior de 80 de milioane de euro, platite de France Telecom, precum si amenda de 174 milioane de euro impusa in 2000 unui grup format din opt banci.

"Consiliul este de parere ca desi discutiile nu se refereau si la preturile practicate de companii, schimbul de informatii a contribuit la reducerea concurentei pe piata de telefonie mobila", a precizat un oficial al autoritatilor de reglementare.

In intervalul 1997-2003, in fiecare luna, cei trei operatori au facut schimb de informatii confidentiale privind numarul de noi clienti si numarul de abonamente anulate, a mai spus acesta. In acea perioada, cele trei grupuri erau singurele companii de telefonie mobila din Franta, iar acum controleaza 99% din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO